Blanka z Ulice jako vdaná kadeřnice v Národní házené

Blanka z Ulice jako vdaná kadeřnice v Národní házené
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Ulici se Linda Rybová neustále potýká s problémy. Vanda ji nenávidí a spolčila se s Luďkem, jenž na Blanku chystá další podraz. V seriálu Národní házená má herečka prostší a nudnější život. Hraje stárnoucí kadeřnici, jejíž manžel o ni příliš velký zájem nejeví. Zato jí nadbíhá snaživý taxikář.

O čem je nový komediální seriál ze sportovního prostředí?

Národní házená vypráví o pětici přátel, kteří se pravidelně scházejí, aby vzpomínali na staré zlaté časy, kdy vyhráli mistrovský titul. Znenadání do jejich všedních životů zasáhnou pozvánky na klubové mistrovství v národní házené na Slovensku. Nastal čas odložit vodku stranou, zatáhnout břicha a zahájit pořádný trénink, aby se společně znovu dostali do formy a ukázali světu nebo alespoň svému malému městečku, že ještě rozhodně nejsou odepsaní.

Jedním z pěti přátel je Fery (hraje ho Jakub Špalek). Býval to veselý chlapík, ale v současnosti tak trochu neví, co se sebou. Žije koneckonců v malém městě, nemá práci, ani děti. Většinu času znuděně vysedává v kadeřnictví své manželky Libušky, která ho musí ustavičně přemlouvat, aby už něco dělal. Jakmile se vyskytne příležitost v podobě pozvánek na mistrovství, je to právě ona, kdo Feryho tlačí do tréninků, aby měl konečně nějakou činnost.

Libuška hází očkem po taxikáři, co na to její manžel?

Marek Taclík, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Libušku hraje Linda Rybová, jež se v tomto seriálu setkala před kamerou s Jakubem Špalkem prakticky poprvé. Pravda, už dříve hráli oba v Šakalích létech, ale tam Linda během jediného natáčecího dne tančila s jeho sestrou Petrou Špalkovou a s ním se skoro ani nesetkala. V Národní házené to zase většinou chodí tak, že upovídaná Libuška se pokouší dostat Feryho z domu, zatímco on trucovitě hledí do dáli a mlčí. Takže ani když tady hrají manžele, nijak dlouhé dialogy mezi nimi neprobíhají.

On má totiž v hlavě házenou, zatímco ona taxikáře Halbicha (Marek Taclík). A kdo by se jí divil? Halbich jí usilovně nadbíhá, nosí jí květiny a pranic mu nevadí, že na něj Fery vrhá kamenné pohledy. Ale aspoň se Libušce během jejích všedních dnů v kadeřnictví dostane i nějakého toho vzrušení.

Zdroje článku: