Známá herečka, jež se proslavila seriálem ALF je dneska v poklidném důchodu, takhle vypadala její kariéra

Známá herečka, jež se proslavila seriálem ALF je dneska v poklidném důchodu, takhle vypadala její kariéra
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anne Shedeen, správným jménem Luanne Ruth Schedeen, se světově proslavila především mimozemským seriálem „ALF“. Ona ale i předtím patřila mezi známé herečky v seriálovém světě, její bohatá kariéra čítá více než 25 výstupů v seriálech a 16 filmových rolí.

Začátek úspěchu

Anne Shedeen se narodila roku 1949 v Portlandu v Oregonu. Protože byla Shedeenová velmi introvertní a plachá, zapsala jí její matka do hodiny dramatu a herectví. Schedeen později měla praxi v místním občanském divadle.

Její první profesionální hereckou prací bylo vystoupení s divadelním představením na havajském ostrově Kauai. Následně se přestěhovala do New Yorku, aby pokračovala v herecké kariéře. V New Yorku Schedeen nejprve pracovala v letním divadle a natočila pár reklam, než podepsala smlouvu s Universal Pictures. Po přestěhování do Los Angeles začali první větší role v televizi. Od roku 1974 do roku 1976 se Schedeen objevila v seriálu „Emergency!“. V roce 1976 se mohla radovat z první důležitější filmové role ve sci-fi hororu „Embryo“.

Alf a poslední herecké výstupy

Schedeen je samozřejmě nejlépe známá díky své roli „Kate Tannerové“ v sitcomu „ALF“, který byl vysílán v letech 1986 až 1990 a ve kterém ztvárnila matku rodiny, která se musela vypořádat s nečekanou návštěvou mimozemšťana. Po skončení seriálu se objevila ve filmech „Perry Mason: Případ očerněného gangstera“, „Kouzlo svatební noci“ a v thrilleru „Nebeští vězni“.

Od roku 1974 do roku 1976 se Schedeen objevila v seriálu „Emergency!“.

V roce 2001 Schedeen dostala menší vedlejší roli v dramatickém seriálu „Soudkyně Amy“. Po třinácti letech se ještě jednou objevila v televizním seriálu „Tiny Nuts“, který je zde v Česku zcela neznámý.

Shedeen poznala svého manžela již roku 1972, s ním má jednu dceru a jsou dodnes spolu. Dnes si užívá svého hereckého důchodu a nemá ani v plánu se ještě někde objevovat.

Zdroj: