Adam Mišík – syn slavného písničkáře kariéru budoval od dětství. A to v Česku i Los Angeles

Adam Mišík – syn slavného písničkáře kariéru budoval od dětství. A to v Česku i Los Angeles
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladý herec a zpěvák už si pro sebe vybudoval slušnou kariéru hned v několika odvětvích. A to dokonce ve dvou zemích. Jeho jméno je totiž slyšet jak u nás, tak v USA, kde delší dobu žil a pracoval. Jak se dostal tak daleko? A v jakých snímcích už si zahrál?

Začátky už v dětství

Herectví se Adam věnuje už od raného dětství, kdy se objevil například v seriálech Zdivočelá země a Cesty domů nebo komediích Kráska v nesnázích (2006), U mě dobrý (2008) a Taková normální rodinka (2008). Ve třinácti letech už hrál na kytaru a zpíval v rockové kapele Colorblinds a jen o tři roky později se vydal na sólovou dráhu, která mu přinesla celou řadu úspěchů. Se svým prvním singlem Tvoje světy se ve stejném roce stal objevem roku v anketě Český slavík Mattoni, na cenách Evropy2 i v Hudebních cenách Óčka.

S velkým úspěchem se v roce 2015 zúčastnil také soutěže Tvoje tvář má známý hlas, kde uplatnil svůj herecký, pěvecký i taneční talent. V roce 2018 se objevil také v taneční soutěži StarDance.

Nevyhýbá se však ani divadelnímu herectví. Zahrál si například v divadle La Fabrika v představení Pěna dní, na Letních Shakespearovských slavnostech ve hře Veselé paničky windsorské nebo v Anně Karenině v Divadle ABC.

Později se jeho herecká kariéra začala ještě více rozjíždět a pomalu nabírat také trochu zajímavější směr. Začal se například věnovat dabingu, díky kterému se stal oficiálním dabérem Toma Hollanda, který je známý především jako nový Spider-Man.

Nalezená rodina a nové příležitosti

Vše však začalo nabírat na rychlosti, když se Adam snažil prorazit také za hranicemi. Přesněji začal rovnou v americkém Los Angeles. Všemu ale napomohla menší náhoda, kterou nikdo nečekal. Před pár lety se totiž s rodinou dozvěděl o tom, že v USA mají příbuzné. Na jejich neočekávanou část rodiny přišli během natáčení dokumentu o otci Vladimíru Mišíkovi. Dohledaly se informace o Adamově dědečkovi a zjistilo se tak, že byl americkým vojákem s poměrně širokou rodinou. S příbuznými v USA se proto od té doby pravidelně navštěvují.

Toho se Adamovi podařilo využít a chopit se práce také tam. Jednu dobu dokonce mezi Prahou a Los Angeles přímo pendloval.

„Jsem třeba tři měsíce tam, pak dva měsíce tady. Nebo dva měsíce tam, měsíc tady. Lítání už ani nevnímám. Ale život v L. A. je dost drahý,“ prozradil téměř před pěti lety deníku Reflex.

Vychvaloval si také výhody práce v obou zemích, protože nabídky mu stále pravidelně přicházely. Vyzkoušet si být hercem a zpěvákem v jiné zemi je navíc skvělá zkušenost sama o sobě. Přesto přiznal, že Česko je lepším a bezpečnějším místem jak pro život, tak pro založení rodiny.

Zajímavé role u nás a práce za hranicemi

Z Českých rolí Adama nejvíce proslavily filmy jako komediální Andílek na nervy (2015), hudební Muzikál aneb Cesty ke štěstí (2016), vtipní Bajkeři (2017) nebo nový životopisný Zátopek (2021). Zajímavé pro něj byly také role v seriálech Život je ples nebo První republika.

Přestože bylo těžké v americkém městě slavných prorazit nebo na sebe vůbec upozornit, navázal Adam zajímavé kontakty, které mu pomohly především ve zpěvu, ale i herectví. Nedávno například pracoval na filmu The Liberator (2020) z Netflix produkce.

Zdroje článku: