Dnes v Ulici: Věci, které samy nevyhnijí, je lepší co nejdříve rozseknout

Dnes v Ulici: Věci, které samy nevyhnijí, je lepší co nejdříve rozseknout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový rok je novou nadějí, ale i dobou plnou melancholie. Evžen, který už neví, jak dál, se proto přiznává Blance. Svěřuje se jí, že má výčitky ohledně Hany. Plnou hlavu starostí mají také Klímovi, kteří řeší, co s miminem.

Evžen se hroutí a naštěstí je u toho Blanka 

Další možnost, jak posunout svůj vztah o level výš, mají Blanka s Evženem, který je jen krůček od toho, aby se napil. Blanka naštěstí vnímá, v jak hrozném rozpoložení je, a tak zpozorní, když ho nenajde v posteli. Naštěstí ho stihla ještě před domem. Kdoví, jak by to dopadlo, kdyby ne. Evžen se jí pak přiznává ke všemu, co ho v poslední době tíží. Má reálné obavy o Hanu. Bojí se, že jí Parkinsonovu chorobu způsobil on. V minulosti totiž zavinil autonehodu, u které se Hana udeřila do hlavy. Na internetu pak zjišťoval jisté souvislosti a některé informace naznačují, že by to mohlo mít souvislost. Blanka si tímto není jistá, ale Evžena ujišťuje, že on za Haninu nemoc určitě nemůže. Konečně je na jeho straně. Evžena vtahuje domů a tam navrhuje, že ho zaveze do léčebny na podpůrnou léčbu. Proti tomu Evžen nic nemá. Má-li ho něco udržet z dosahu láhve, tak právě místo k tomu určené.

Blanka si uvědomuje, že Evžena k flašce dohnala ona 

Co vše stačí k tomu, abyste začali pít, to si Blanka dobře uvědomuje. Každodenní tlak, frustrace životem a láhev, kterou máte stále k dispozici. Najednou pak ani nevíte, komu patříte a co je za den. Jediné, po čem toužíte, je najít útěchu ve skleničce s alkoholem. I díky této zkušenosti si teď Blanka vyčítá, jak moc na Evžena tlačila. K flašce ho opětovně dohnala ona sama. Tím, že se postavila na Haninu stranu. Tím, že se v jeho minulosti šťourala o trochu více, než se sluší a patří. Návrat Hany v Evženovi otevřel staré rány, které bude potřeba zacelit. Možná by přece jen bylo nejlepší, kdyby Evžen prodej podepsal, shrábl milion a pak už se s Hanou nikdy neviděl.

Iva by v životě nehádala, že ve svém věku bude řešit těhotenství 

S pořádným problémem se potýkají také Vítek a Iva, kteří se dozvěděli, že jsou budoucími rodiči svého čtvrtého potomka. Byl to šok. Přece jen se měli o něco lépe hlídat. Jenže situace už je daná a teď se s ní musí nějak naložit. Přesně tyto situace totiž patří k těm, které samy od sebe v žádném případě nevyhnijí. Je potřeba vědomá účast obou, aby se tohle vyřešilo. Iva ani Vítek však netuší, co si počít. Nakonec se Vítek znovu ukáže jako správný chlap, když řekne, že Ivu podpoří, ať už se rozhodne jakkoliv. Finance sežene, i kdyby se měl kvůli tomu vrátit do bankovního sektoru. Ale zvládne Iva zátěž, kterou mateřství představuje? Na Ivě bude miminko odnosit, porodit, kojit, vstávat k němu. O tom, jak tohle naruší celkový chod rodiny, není pochyb.

Zdroj článku:
  • Autorský text