3 české premiérové filmy, které zahřejí na duši

3 české premiérové filmy, které zahřejí na duši
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Televize Prima má v podzimním vysílání řadu novinek a české filmy patří určitě k těm nejoblíbenějším. Můžeme se v nich těšit na populární herce, jako jsou Boleslav Polívka, Vladimír Polívka, Igor Orozovič, Veronika Khek Kubařová, Eliška Balzerová nebo Matouš Ruml.

Srdce na dlani

V režii Martina Horského, který stojí i za filmem Ženy v běhu, vznikla rodinná komedie, kde bude láska trápit a zároveň těšit pětiletého Honzíka i jeho maminku Aničku (Jana Pidrmanová), která už nechce mít s chlapy nic společného, než potká svou dávnou lásku (Matěj Ruml). S láskou se bude potýkat i Honzíkův strýc Karel (Vladimír Polívka), který se zakouká do učitelky Elišky (Kristína Svarinská). Ošizený nebude ani penzista Josef (Boleslav Polívka), který svým šarmem okouzli Marušku (Eliška Balzerová), a vypadá to, že ti dva se hledali celý život. Láska všem přinese do života naději a krásu, ale i komplikace a překážky, které budou muset překonat, a nebude chybět ani porce legrace.

Láska na špičkách

Romantická komedie z malebného městečka na Broumovsku divákům představí Terezu (Vica Kerekes), bývalou primabalerínu Národního divadla, která se po úrazu, který zavinil předčasné ukončení její kariéry, rozhodla i s manželem a dcerou přestěhovat do opuštěného mlýna, který zdědila po babičce. Rekonstrukce je nákladná, a tak se Tereza rozhodne dávat lekce tance v místní škole. Manžel Petr však její nadšení pro maloměsto nesdílí a vztah se brzy dostane do krize. A to nebude jediná trampota, která mladou ženu potká. Jedné noci mlýn začne hořet, Petr odchází do Prahy a na obzoru se objevuje pohledný velitel hasičů.

Jedině Tereza

Tereza (Veronika Khek Kubařová) prožívá s Tomášem (Igor Orozovič) lásku jako z románu. Poznali se během studia na střední škole a po vysoké se rozhodli spolu zůstat v Praze. Tomáš získal práci snů jako meteorolog a moderuje televizní předpověď počasí a Tereza se snaží rozjet výrobu ručně šitých luxusních bot. Jenže na Štědrý den Tereza přistihne Tomáše napůl svlečeného s populární televizní moderátorkou (Emma Smetana). Okolnosti mu nedovolí, aby věc vysvětlil a urovnal. Než se dostane domů, Tereza je pryč a čeká ho jen vzkaz, aby se sbalil a odstěhoval. Tomáš povolá na pomoc kamaráda Karla (Matouš Ruml), aby mu pomohl průšvih vyžehlit. Karel je velkým nadšencem filmů, ale v životě moc praktický není a jeho rady nebudou fungovat úplně dobře.

Zdroj článku: