Zvládne Emma Corrin roli lady Chatterley se stejnou grácií jako to předvedla Zdena Studenková v roce 1998?

Zvládne Emma Corrin roli lady Chatterley se stejnou grácií jako to předvedla Zdena Studenková v roce 1998?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po úspěchu seriálu Bridgerton, který má za sebou premiéru první sezóny na Netflixu, se filmaři rozhodli vytvořit další dílko z viktoriánské doby a natočit nově adaptaci románu Milenec lady Chatterlay, který už láká filmaře od roku 1955, kdy vznikl první film.

Nabídku na hlavní roli dostala Emma Corrin, která nedávno obdržela své první ocenění za roli princezny Diany v seriálu Koruna.

A jak to vlastně bylo s rolí princezny Diany a kdo je neznámá herečka, která roli ztvárnila

Emma se narodila v roce 1995 v Royal Tunbridge Wells v Anglii a jako dítě navštěvovala podobnou internátní školu jako Diana. Podobu, kterou připomíná zesnulou princeznu, zdědila po své matce, kterou si několikrát s Dianou spletli, dokonce i pár hodin po Dianině smrti.

Několikaměsíční konkurs na roli Diany Emmě nakonec vyšel

Emma se na roli připravovala. Její matka, která je odborník na logopedii ji naučila správně mluvit. Emma během 8 měsíců, než se o obsazení role rozhodlo, sledovala všechny dokumenty o královské rodině, setkala se s princezniným osobním tajemníkem a přečetla si množství dopisů, které si vyměnila Diana s Filipem (manžel královny Alžběty II.). Oba byli v královské rodině cizinci a museli se přizpůsobit staletým tradicím. To je určitým způsobem sblížilo v období, kdy princezna Diana bojovala se zbytkem královské rodiny.

Emma nakonec roli dostala, protože mezi ní a Joshem O´Connorem (představitel mladého prince Charlese) výborně zafungovala chemie. Emma si při natáčení uvědomila, jak byla Diana mladá, když se dostala do královské rodiny a jak vystrašená musela být. Nejemotivnější okamžiky natáčení prožila, když se objevila ve svatebních šatech a všichni kolem ztichli. Přece jen to byla nevěsta ze svatby století, i když jen seriálová.

Uvidíme, jak to Emmě půjde jako svůdné lady Chatterley.  Jedna adaptace tohoto románu vznikla i v režii Viktora Polesného v roce 1998 a hrdinku románu Herberta Davida Lawrance si zahrála Zdena Studenková.

Věděli jste, že byl tento román v Anglii 30 let v trezoru, protože byl moc pobuřující?