ZOO: Albert už padl na úplné dno. Vydírá Sid, a dokonce jí řekl, že pro něj nebyla dost dobrá

ZOO: Albert už padl na úplné dno. Vydírá Sid, a dokonce jí řekl, že pro něj nebyla dost dobrá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lidé se někdy změní, když získají v zaměstnání lepší post. Ztrácí staré přátele a obklopují se takovými, kteří předstírají zájem a očekávají, že dostanou něco na oplátku. V případě Alberta je to jinak. Nikdy moc přátel neměl a od okamžiku, kdy usedl na ředitelskou židli, ho už všichni nenávidí.

Většina lidí ze zoo má však za sebou rodiny a potřebují každou korunu. Proto snáší Albertovo řádění mlčky a jen tiše doufají, že se zoo vrátí do poklidnějšího stavu, jako když v ředitelské židli seděla Marie Roklová. Albert už pochopil, že zodpovídat za hladký chod celé zoo není legrace a svou bezradnost a neschopnost se snaží házet na lidi kolem sebe. Už tak není práce u zvířat nijak extra dobře placená a Albert jim ještě z výplaty bere prémie a je jako neřízená střela.

Sid tak byla potrestaná za aktivitu ohledně líhnutí, Filip za to, že jí pomáhá. A když se Marie s Brázdou snažili neschopnému řediteli vysvětlit, že právě takové aktivity mohou zoo zviditelnit, tak přišli o prémie také.

Sid byla kvůli líhnutí v Německu a v době její nepřítomnosti, kdy měl pavilon plazů na starosti Kodym, došlo k zranění jednoho exempláře.

To se Albertovi náramně hodilo, protože od Alice Novotné si vyslechl nemilou novinku. Sponzorský dar na dostavění druhé poloviny pavilonu rodina už zoo nevěnuje. Jak se Alice vyjádřila, jejich sponzorování bylo přímo spojené s ředitelkou Roklovou a rodina se rozhodla, že v dalším financování nebude pokračovat.

Albert tak napochodoval k Sid a nevybíravým způsobem jí začal vyhrožovat, že pokud rodina nebude zoo sponzorovat, vyhodí nejen ji, ale i Filipa, Adama, Roklovou i docenta Hrušku. Toho už se Sid trochu zalekla. O sebe strach nemá, ale co si počnou ostatní? Hlavně Filip má dluhů nad hlavu a nemůže si dovolit přijít o práci. A Albert útočí dál a dává Sid ještě jeden den. Naprosto nevhodně ji před Filipem řekne, že kdyby chtěl, byla by jeho, ale že pro něj není dost dobrá.

Sid však u babičky nepochodí. Ta rozhodně nechce Albertovo chování podporovat. Vysvětluje to Sid, že by jeden ústupek takového lotra jen povzbudil a zkusil by to i příště. K jejímu překvapení však přichází s nápadem, že by raději dala peníze na Filipův dluh. Z toho má Sid radost, ale trochu naivně si myslí, že si Filip peníze vezme. Mladý fotograf je nechce ani jako půjčku.

Řádění Alberta pokračuje a odnese to Adélka, která za něj dělá polovinu práce. Nebyla dostatečně rychlá, a tak dostává výpověď. Protože je drzá, tak dokonce okamžitou. Plačící Adélka cestou potkává Romana Pekaře a ten už je na Poláka tak naštvaný, že mu přijde správné konečně něco začít dělat. Bere Adélku ke známé právničce, která vysvětlí Albertovi, co bude následovat, když výpověď nevezme zpět. Povýšený Albert se sice všem jejím argumentům vysmívá, ale ona je trpělivá a ví, že najde něco, co ho dostane. A netrvá to dlouho a nachází téma, na které vychytralý ředitel slyší. Jakmile dojde na to, že Adélka podá žalobu za sexuální obtěžování, Albert se začíná stahovat, a když advokátka dodá, že určitě najdou v zoo další ženy, které se k žalobě přidají, Albert boj vzdává a Adélka má svou práci zpět.

Bude potřeba ale něco víc, aby bylo Albertovo řádění u konce.

Zdroje článku: