Zatím nejúspěšnější filmy tohoto roku na Netflixu. Co opravdu stojí za zhlédnutí?

Zatím nejúspěšnější filmy tohoto roku na Netflixu. Co opravdu stojí za zhlédnutí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix je už i u nás tou nejoblíbenější streamovací službou. Neustále nás překvapuje něčím novým a výjimkou nebude ani rok 2021. Letos totiž přichází s řadou kvalitních novinek z vlastní produkce a za pouhé tři měsíce už může nabídnout několik úspěšných filmů, které rozhodně stojí za zmínku.

Střípky ženy

Toto kanadsko-maďarské drama vyvolalo po uvedení na začátku ledna, jak svým tématem, tak i zpracováním, velké pozdvižení. Film vypráví o ženě, která prošla tragickým domácím porodem a nyní se snaží vyrovnat se svými emocemi po ztrátě dítěte. Nakonec ale musí najít cestu zpět a vrátit se zpátky ke své rodině i manželovi. Film už obdržel několik nominací a velké chvály se dostalo také herečce Vanesse Kirby v hlavní roli. Ta za svůj výkon získala i ocenění Volpi Cup.

Malcolm a Marie

Jeden z prvních filmů, který se natáčel během amerického lockdownu překvapí hned několika věcmi. V neobvyklém černobílém formátu totiž talentovaná Zendaya a známý John David Washington ztvární pár, který si během jediného večera projde velkou zkouškou. Čeká je řada hádek, emocí, ale i usmiřování a odpouštění. Náročné drama poukazuje hned na několik důležitých témat v dnešní společnosti a rozhodně stojí za zhlédnutí.

Ranařky

Tento nový teenagerský film se tentokrát netočí jen kolem klišé ani přehnaných romanťáren. Ranařky se snaží něco předat. Hlavní hrdinkou je zde stydlivá šestnáctiletá dívka v podání Hadley Robinson, která kvůli událostem ve škole a bouřlivé minulosti své matky začne anonymně vydávat plátek, ve kterém bojuje za rovnoprávnost žen v sexistickém prostředí střední školy. Díky ní se rozpoutá velká revoluce a věci se začínají měnit.

Vykopávky

Toto britské historické drama je inspirováno skutečnými událostmi a zobrazuje neuvěřitelný příběh z doby před druhou světovou válkou. V Suffolku si totiž tehdy Edith Pretty najmula místního archeologa, aby prozkoumal mohyly nacházející se na jejím pozemku. S dalšími amatérskými i profesionálními archeology nakonec objeví historicky důležité památky. V hlavních rolích se zde představí Ralph Fiennes a Carey Mulligan.

Netflix toho pro nás ještě hodně chystá i do budoucna. Nebudou chybět velké filmové hvězdy ani filmy a seriály všech žánrů. Během března se tedy můžete těšit na komediální novinky jako Yes Day a Bad Trip. Dále pro nás Netflix chystá psychothriller Woman in the Window, akčňák Red Notice s Dwaynem Johnsonem nebo drama Betonový kovboj.