Wyatt Earp: Kolik tento film prodělal a proč

Wyatt Earp: Kolik tento film prodělal a proč
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Snímek pojednává o westernové legendě, chlapíkovi jménem Wyatt Earp. On a jeho bratři dobývali americký Západ na koních, kdy se postupem času z neviňátka stal nejobávanější pistolník vůbec. Jeho zásadou však bylo chránit klid a mír na celém západním území.

To se však změní v bitvě u O. K. Corral, kdy se z něj stane muž lačný po pomstě. Proč se jeho život otočí úplně jiným směrem?

Nabídky pro herce se hrnuly ze všech stran

Hlavní hrdina, kterého ztvárňuje Kevin Costner, dostal jako první nabídku hrát Wyatta v konkurenčním filmu Tombstone, kde mu nabídli i vyšší honorář. Jenomže se s tvůrci filmu neshodl na některých podmínkách, proto dal přednost režiséru Lawrance Kasdanovi. I Michael Madsen v roli Virgila Earpa dostal během natáčení nabídku hrát ve filmu Pulp Fiction, bohužel musel odmítnout, obě natáčení by nestíhal.

Nevýhodou bylo natáčení Tombstone

Snímek se bohužel natáčel ve stejnou dobu jako Tombstone, který byl, jak jsme již uvedli, jeho konkurencí. Dokonce se natáčel i ve stejné oblasti. Tvůrci filmu Wyatt Earp měli tu smůlu, že štáb Tombstone vykoupil všechno dobové oblečení. Nezbývalo nic jiného než si nechat kostýmy zaslat z Evropy, což natáčení filmu prodloužilo. Navíc byl snímek nominován na 5 Zlatých malin, což rozhodně není nic příjemného.

Snímek bohužel víc prodělal, než vydělal

Filmu také neprospělo to, že byl do kin uveden až půl roku po Tombstone. Kritici a diváci tedy měli možnost oba filmy srovnat. Rozpočet pro Wyatt Earp byl 63 milionů dolarů, načež jeho výdělek byl pouhých 25 milionů dolarů. Oproti tomu rozpočet pro Tombstone činil 25 milionů dolarů a jeho tržby dělaly přes 56 milionů dolarů. 

Zajímá vás, jak příběh dopadne a jakou cestou se Wyatt Earp vydá? Nezapomeňte sledovat už 6.8. na televizi Nova Cinema v 16.20.