Vlk z Wall Street: Jak se skutečný Danny Porush vyhnul placení odškodného a který herec při natáčení přišel o zuby

Vlk z Wall Street: Jak se skutečný Danny Porush vyhnul placení odškodného a který herec při natáčení přišel o zuby
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Předlohou k filmu se stala autobiografie Jordana Belforta, který v 90. letech působil jako burzovní makléř na Wall Street. Příběh popisuje dobu, kdy Jordan zakládá svou makléřskou společnost Stratton Oakmont, se kterou mu jeho konto neustále roste.

Ovšem jeho praktiky nejsou poctivé, za celým bohatstvím stojí podvodné akcie. Jordan si s tím hlavu neláme, ale jeho bujaré večírky plné neřestí upozorní FBI na jeho nekalé podvody.

Pro herce byla příprava na svou roli velmi zajímavá

Herec Kyle Chandler, který ztvárnil filmového agenta Patricka Denhamoma, se kvůli roli setkal se skutečným agentem Dengamem. Od něj se dozvěděl spoustu informací, jako například tu, že zásadním krokem při dopadení Jordana Belforta byl pohyb na jeho švýcarských účtech. Také Leonardo DiCaprio se na roli patřičně připravoval, se skutečným Jordanem Belfortem jsou přátelé dodnes, a během natáčení si dělal všemožné poznámky z jeho makléřské éry.

Jak dopadl skutečný Danny Porush?

Skutečný Danny Porush musel poškozeným vyplatit odškodné ve výši 200 milionů dolarů, ovšem uhradil pouze 11 milionů. Vzhledem k tomu, že všechen majetek napsal Danny na manželku, nepřišel o nic a dál si užíval luxusní život v Miami. Tuto postavu si ve filmu zahrál Jonah Hill.

Když se herci do své role příliš vžijí

Při jedné scéně měl filmový Brad, v podání Jona Bernthala, praštit Donnieho (Jonah Hill). Jenomže ve skutečnosti Bernthal svého hereckého kolegu praštil tak moc, že mu zlomil umělou zubní protézu, kterou herec kvůli své roli nosil. Jonahovi začal tvář ihned modrat, takže této situace režisér Martin Scorsese využil a natáčel dál.