Veroniku Jeníkovou Ordinace navedla k ráznému kroku

Veroniku Jeníkovou Ordinace navedla k ráznému kroku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veronika Jeníková je známá divadelní, filmová a televizní herečka. Víte, k jakému zásadnímu kroku ji inspirovala role v Ordinaci v růžové zahradě? Jak vzpomíná na Karla Kachyňu? A jakou novou výzvu se rozhodla zdolat?

Pod vedením Karla Kachyni

Veronika Jeníková vystudovala hudebně-dramatický obor na Státní konzervatoři a již během studií si zahrála ve filmu Karla Kachyni Pozor, vizita. Herečka na něj vzpomíná jako na fantastického režiséra, který ji pomohl pochopit základy filmařského umění. Obdivuje na něm i promyšlenost celého natáčení a přístup k hercům. První angažmá získala v kladenském divadle, poté nastoupila do Městských divadel pražských a nyní je na volné noze.

Z dalších rolí Veroniky Jeníkové připomeňme Zdivočilou zemi, Rozpuštěný a vypuštěný či Bony a klid. Slávu napříč generacemi však získala díky roli Vendulky ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Studium nebo bezpečnost?

Na televizních obrazovkách v roli sestřičky z divácky oblíbeného seriálu jsme ji mohli vídat po dobu pěti let, odešla, protože nechtěla zůstat známá jako Vendulka, nýbrž jako Veronika.

Ale i když se již 10 let v Ordinaci v růžové zahradě neobjevuje, role ji ovlivňuje dodneška.

Rozhodla se totiž vystudovat ošetřovatelství. Navzdory tomu, že s medicínou začínala od píky, zvládla přijímačky a nastoupila na bakalářské studium. Kromě inspirace jí ale účast v lékařském seriálu v ničem nepomohla, prý se tam nenaučila ani pořádně změřit tlak. Potíže nastaly při nástupu do praxe, neboť se ve stejné době rozjela pandemie koronaviru. Jelikož herečka navštěvuje svoje rodiče, měla strach z případné nákazy a praxe a studium přerušila.

Co je pro herečku další výzvou?

Posílená zvládnutým bojem s medicínou si Veronika Jeníková dodala odvahy i do další výzvy. Poprvé bude na jevišti i zpívat, a to v komedii Jsem krásná? Svoje nacvičování popisuje herečka s humorem. „Strašně jsem se tomu bránila, už jsem zpívat nechtěla, protože herecké zpívání dnes nestačí. Ale pak mě to začalo bavit a taky jsem šprtka, chodím po bytě a poctivě si zpívám. Radši jsem upozornila i sousedku, že zkouším, aby si nemyslela, že jsem se zbláznila.“

Premiéra filmu Bony a klid 2, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Poslední film, ve kterém jsme herečku mohli spatřit, byl Bony a klid 2. V letošním roce se můžeme těšit na komedii Stáří není pro sraby, kde se Jeníková objeví po boku herců jako jsou Jiří Krampol, Rudolf Hrušínský ml. nebo Luděk Sobota.

 

Zdroj: