Velký červený pes Clifford: Nový americký film s českým dabingem

Velký červený pes Clifford: Nový americký film s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už 6. ledna si můžete vyrazit s dětmi do kina na rodinný film o hodně netradičním přátelství Emily a jejího nepřehlédnutelného čtyřnohého mazlíčka. Film vznikl na motivy dětské knihy Normana Birdwella.

Jednoho dne si Emily přinesla domů malé roztomilé štěně. Byl to úplně obyčejný pejsek, jen s trochu netradiční barvou. Clifford byl červený. Přes noc ale trošku vyrostl a ráno měla Emily v bytě třímetrového drobečka.

Když žijete v malém městském bytě, může být takový kamarád hodně nepraktický. Emily ale zrovna změnila školu a nemá žádné přátele. Spolužáci ji nepřivítali zrovna nadšeně a myslí si o ní, že je divná.

Dívka se psem, Zdroj: Press CinemArt

A aby to měla ještě složitější, musí být pod dozorem nezodpovědného strýce, který by sám potřeboval dozor. Když se Emily dostane k prapodivnému chovateli zvířat a zahlédne malinké červené štěně, je to láska na první pohled a děvče hned pochopí, že s tímto malým a bezbranným tvorem by mohl být její život snesitelnější. Jenže také moc dobře ví, že by jí máma psa nikdy nepovolila. Jenomže to nevěděl ten pes, a protože i on se do Emily zamiloval, využil chvíle nepozornosti a vlezl dívce do tašky, kde ho našla až doma.

Když se Emily i strýc Casey snaží druhý den psa vrátit chovateli, nenajdou po něm ani stopu. K radosti děvčete si tak psa nechávají, i když obavy z reakce mámy Emily, která je na služební cestě, je trochu děsí.

S každým štěnětem je trochu starosti, a když má tři metry, je těch starostí ještě víc. To brzy zjistí i Emily a strýc Casey. Na druhou stranu, tento zvláštní tvor změní děvčeti život a už nikdy se nebude cítit sama.

Režisér Walt Becker byl z knižního příběhu unesený a připomněl mu příběh E. T. Mimozemšťana, který se stal přítelem malého kluka.

Hlavní hrdinka je holka, která má pocit, že je na světě úplně sama. Pak však potká kouzelnou bytost, která to cítí úplně stejně, a najednou mají jeden druhého. A tenhle jedinečný vztah chtějí chránit před celým světem.

 

Zdroj: