Nesmrtelný (2015): Vědecký experiment v rukou šíleného génia versus obyčejné lidské štěstí

Nesmrtelný (2015): Vědecký experiment v rukou šíleného génia versus obyčejné lidské štěstí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kanaďan Ryan Reynolds v roli „reinkarnovaného“ průmyslového magnáta poznává velice brzy skutečnou cenu své nesmrtelnosti a využije svoji inteligenci k tomu, aby napravil napáchané škody.

Jsou filmy, ke kterým se člověk rád vrací. Sci-Fi snímek Nesmrtelný z roku 2015 je určitě jedním z nich. Režie se mistrovsky ujal Tarsem Singh a ve filmu uvidíme i hvězdu, jakou je Ben Kingsley, který ztvárnil původního boháče před jeho omlazovací proměnou.

Věrného přítele magnáta Damiána ztvárnil v roli Martina Viktor Garber, hlavní ženské role se ujala Natalie Martinez, známá spíše z epizodních rolí seriálů jako je 13. okrsek, Pod kupolí, Kriminálka New York. V roli padoucha se bravurně představil Matthew Goode, známý ze seriálu Panství Downton nebo z filmu Kód Enigmy.

Celý film je ve svěžím tempu a divák se rozhodně nenudí. Téma nesmrtelnosti je divácky vždy velice přitažlivé. Stačí k tomu namixovat pár dějových zvratů, akční scény, střílečky a rychlou jízdu. Když se k tomu ještě přidá nevinná dívenka, která vzbudí v rozpolceném hrdinovi výčitky svědomí, jak špatným otcem byl, konec už nepřinese nic nepředvídatelného.

Příjemná a neokoukaná tvář Reynoldse dává filmu navíc pár bodů za umělecký dojem. Celkový prožitek z filmu je dobrý. Divák dostane to, co očekává.

Hlavní hrdina, který má kromě nového mladého těla a balíku peněz i možnost užít si druhé mládí s rozumem ostříleného kmeta, se rozhodne pro rodinné hodnoty, a nakonec i pro správnou věc.

Tuto příjemnou filmovou podívanou si můžete dopřát na Netflixu.

Ryan Reynolds má za sebou pár vydařených snímků. Určitě nezapomenutelná je komedie Návrh z roku 2009 se Sandrou Bullock v roli protivné šéfové, kterou nikdo nemá rád. V roce 2016 se představil ve filmu Deadpool podle komiksu od Marvela. O dva roky později vešel do kin druhý díl.

V soukromí byl několik let spojovaný s kanadskou zpěvačkou Alanis Morissete, se kterou i po rozchodu zůstali přátelé. Následovalo první manželství a vybral si opravdovou krásku Scarlett Johansson, ale po dvou letech se pár odloučil a posléze rozvedl. Druhou ženou se stala převážně seriálová herečka Blake Lively (seriál Super drbna). V poklidném manželství spolu vychovávají tři dcery.