Postava z Ulice Kateřina Janečková to v seriálu neměla lehké

Postava z Ulice Kateřina Janečková to v seriálu neměla lehké
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Postava z Ulice Kateřina Janečková to v seriálu Ulice jako Dáša neměla vůbec lehké. Našla si totiž rozvedeného muže s dítětem na krku. I přes trapné chvilky, které musela zažívat s Gábinou, z toho vybruslila s noblesou.

Kateřina Janečková čekala na roli v Ulici jako na smilování

U nabídky na účinkování v seriálu Ošklivka Katka, který vznikl v roce 2008, Kateřina Janečková dost váhala. Na roli v seriálu Ulice, která přišla tři roky po seriálu Ošklivka Katka, však čekala jako na smilování. Proč? Kateřina Janečková, která v seriálu Ulice hrála přítelkyni Hynka Urbana Dášu, vyrůstala na divadelních prknech. A v té době televizní seriály moc neexistovaly.

Jejich rozmach nastal až později a Kateřina Janečková měla za to, že nejsou tak autentické jako divadelní představení. Přesto na roli ošklivky Katky po dlouhém zvažování kývla a nelitovala. Jenže po odvysílání tohoto seriálu se jí další nabídky na spolupráci zrovna nehrnuly. Kateřina Janečková přemýšlela o důvodu, proč se tak děje a do teď nezná pravý důvod. Není tak divu, že na nabídku jakékoliv role čekala jako na smilování. A scénáristé Ulice se „slitovali”, respektive Kateřině Janečkové nabídli účinkování v Ulici, kde měla nelehký úkol.

I přesto, že role Dáši nepatřila k těm hlavním, byla velmi zajímavá. Dáša byla novou a první přítelkyní Hynka Urbana po tom, co ho opustila manželka Gábina. Každému, kdo se do podobné situace dostal, je jasné, že tato role není nijak příjemná. Protože je však Gábina nejen velmi sympatická, nýbrž i rozumná žena, všechny trapné situace ustála s hlavou vztyčenou. A dala zabrat také seriálové Gábině. Ta vedle nové partnerky svého bývalého muže pociťovala mírnou nejistotu.

Kateřina Janečková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vedlejší role jí finančně pomohla

I přestože se Dáša v Ulici neobjevovala nijak extra dlouho a divák ji mohl vidět hlavně v dějových linkách, kdy si Gábina s Hynkem předávali syna Šimona, nelituje. Vedlejší role v Ulici jí krátkodobě velice pomohla. Jak totiž Kateřina Janečková médiím přiznala, po ztvárnění ošklivky Katky se dlouho nemohla nikde upíchnout. Hrála sice v divadle, příjmy z něj však nebyly dostačující.

Velmi ráda byla za roli výčepní Lucie v dramatu Národní třída, za které byla navržena na cenu Českého lva. Ta jí však nakonec unikla.

A kde ještě jste Kateřinu Janečkovou mohli vidět? S prací to nakonec tak žalostné nebylo. Kromě výše zmíněné Národní třídy účinkovala Kateřina Janečková také v hororu Všichni do jednoho nebo ve filmu Bastardi 3. Někdo si ji může pamatovat z Kytice od F. A. Brabce, konkrétně z povídky Štědrý večer. Kromě seriálu Ulice se mihla také ve Specialistech nebo v seriálu Labyrint.

 

Zdroje: