Jedna Ulice, dvě herečky, dvoje narozeniny dnes 25. ledna

Jedna Ulice, dvě herečky, dvoje narozeniny dnes 25. ledna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdyby v Ulici tyto herečky ještě hrály, byl by při natáčení 25. ledna přítomen i dort. Právě v tento den narozeniny slaví herečka Michaela Badinková i herečka Jana Krausová. Obě byly součástí nekonečného seriálu Ulice.

Jana Krausová oslaví 68 let

25. ledna oslaví Jana Krausová 68. narozeniny, tudíž jí chybí jen kousek do krásných kulatin. Někteří diváci si ji mohou pamatovat z nováckého seriálu Ulice, kde si zahrála přísnou ředitelku gymnázia Věru Hádkovou. V Ulici jste ji mohli vidět ve stejnou chvíli jako profesorku Miriam Hejlovou (kterou hrála Hana Maciuchová). Právě na ni si Hádková zasedla a dělala jí z práce peklo. Z gymnázia chtěla Hádková vytvořit prestižní ústav a měla za to, že to nejde jinak než tvrdou disciplínou. Tu vyžadovala nejen po sobě, ale také po všech ostatních.

Jana Krausová, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Nakonec se v seriálu udržela jen rok, v seriálu povýšila a do školy se ještě jednou vrátila jako inspektorka, aby znovu škodila. Potom se však v Ulici už neobjevovala. Jak později vyplavalo na povrch. Sama Krausová o vymizení postavy požádala. V její kůži se necítila dobře, dokonce to za Hádkovou schytávala v reálném životě od diváků. Když pak producenti Krausové nevyhověli v požadavku, aby přísnou ředitelku alespoň trochu polidštili nebo přinejmenším vysvětlili, proč je tak zlá a zahořklá, jediným východiskem pro ni bylo s rolí skončit.

Zajímavé je, že ačkoliv Krausová školní prostředí v Ulici nesnášela, opět se v něm objevila v novějším seriálu Novy Pan profesor, kde hraje sekretářku ředitele školy, kterého v seriálu ztvárnil Martin Pechlát.

Michaela Badinková oslaví 43 let

Shodou náhod se v Ulici ve stejnou dobu a dokonce ve stejném profesorském sboru objevovala také herečka Michaela Badinková jako učitelka Lenka Drápalová.  Proto jednu dobu opravdu mohly tyto herečky slavit narozeniny na place spolu.

Lenka 25. ledna tohoto roku oslaví 43. narozeniny a v Ulici se taktéž už nevyskytuje. Byla však její součástí od začátku natáčení, kdy byla členem profesorského sboru na gymnáziu. Učila český jazyk a výtvarnou výchovu a velmi blízký vztah měla s Miriam Hejlovou, která se později stala její tchyní. Lenka Drápalová byla i ředitelkou tohoto gymnázia, ale svou kariéru musela kvůli krátké aférce s Hynkem Urbanem ukončit. Životem Lenky Drápalové prošlo hned několik mužů – Petr Boháč, Karel Stránský, Ben Vojtíšek a nakonec Jarda Hejl. S Jardou Hejlem vstoupila do manželství a měli spolu děti. Přestěhovali se do domečku za Prahou a zatímco Jarda Hejl se v Ulici pracovně ještě chvíli objevoval, o Lence už se jen mluvilo a nakonec z Ulice zmizela úplně.

Oběma herečkám samozřejmě gratulujeme!

 

Zdroje: