Šimon dostane trojku z chování. Romanův otec se jen směje

Šimon dostane trojku z chování. Romanův otec se jen směje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon měl ve škole zbraň a mířil jí na studenty, přes to nejede vlak. Prokop ho musí potrestat trojkou z chování. Romanovi s Viktorem hrozí pasťák a měli by podstoupit terapii, dostanou zřejmě ale jen dvojky z chování. Jak se k tomu postaví Gábina a proč se Radek znovu chytne s Jirkou?

Magdě přibývají příspěvky. Proč se ale Prokop mračí?

Sbírka na podporu hospiců se pomalu rozjíždí a Ota už vymýšlí atraktivní ceny pro přispěvatele. Navrhne např. večeři s Magdou za příspěvek ve výši deseti tisíc korun nebo portrét na přání v ceně dva tisíce korun. Irena se chce do akce na podporu sbírky také zapojit.

Magdu těší, že jí přibývají peníze, ale Prokopovi se nelíbí představa, že by jen tak šla na večeři s někým, kdo si zaplatí.

Magdě se začíná dařit, ale jak to vezme Prokop? Zdroj: TV Nova

Schůzka s rodiči tyranů – jaké tresty padnou?

Podle policie Roman s Viktorem rozhodně nevyváznou jen s domluvou. Hrozí jim i pasťák. Prokop navíc trvá na tom, aby podstoupili terapii a přešli na jinou školu. Minimálně Romana by potřeboval dostat pryč. Irena se nabídne, že ho doprovodí na schůzku s rodiči chlapců a poskytne mu nezaujatý názor i cennou radu. Prokop ji tam ale nechce. Má pocit, že tohle by měl vyřešit sám.

Šimon bude potrestán trojkou z chování. Zdroj: TV Nova

Šimon je z návratu do školy dost nervózní a udělá se mu špatně. Zvrací a usoudí, že to prostě nezvládne. Gábina na něj netlačí, naopak ho ochotně nechá doma. Zítra to zkusí znovu. Ona tedy do školy zamíří sama a sejde se s Prokopem i rodiči Romana a Viktora. Zatímco ti Viktorovi všechny navrhované tresty v klidu přijmou, Romanův otec je stejný zmetek jako jeho syn. Situaci zlehčuje a tvrdí, že Šimon zkrátka jenom nepochopil vtipy puberťáků. Odmítne poslat syna na terapii. Tu by podle něj potřeboval spíše Šimon, protože normální dítě nemíří zbraní na ostatní.

Prokop se ze schůzky vrátí vyčerpaný a naštvaný. Mrzí ho, že Šimonovi musí dát trojku z chování, ačkoli to v sedmé třídě není žádná tragédie. Proti tomuto rozhodnutí se prudce ohradí Radek Mastný. Trojku z chování vnímá jako nepřijatelnou a zase ze všeho obviní Jirku. Ten dnes požádal šéfa, aby ho vrátil do aktivní služby, ale marně. Pohádá se s Radkem. Vpálí mu, že Šimon je dost velký a rozumný na to, aby věděl, že nemá brát cizí zbraň a nosit ji do školy. Jirka teď kvůli tomu možná opravdu u policie skončí. Šimon jejich hádku bohužel vyslechne.

Ingrid odjíždí do Málkova! Kam tak spěchá?

Ingrid onemocněl synovec, a tak za ním odjede do Málkova, aby se o něj postarala. Vilma nabude dojmu, že se jedná o něco vážného, ale podle Ingrid má chlapec jen rýmu. V tom případě ale Vilma nevidí důvod odjíždět tak narychlo. Nemá k tomu Ingrid nakonec úplně jiný důvod? Nevyklízí snad pole kvůli Kateřině? Vilma to před Lumírem samozřejmě nadhodí, ale nemá čas se hádat, protože musí za Růženou. Lexíka najednou nemá kdo hlídat. Lumírovi nezbude nic jiného než ho svěřit do péče Máriovi, jenž se dokonce nabídne, že s chlapcem vypracuje úkol z matematiky. Moc jim to ale nejde. Lexíka si pak převezme Vilma a on se jí hned zeptá, kdy se vrátí Ingrid. S ní se ty úkoly dělají přece jenom líp.

Lexík je bez Ingrid smutný. Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text