Údajným výskytem UFO v Roswellu se inspirovali i tvůrci seriálu Roswell

Údajným výskytem UFO v Roswellu se inspirovali i tvůrci seriálu Roswell
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mělo se to stát v roce 1947, 8. července toho roku vyšlo v místním tisku oznámení, že šerif, letištní jednotky a majitelé okolních rančů našli „disk“. Následně vyšlo opravné oznámení, že šlo o meteorologický balón. Konspirační teorie začaly ten den a trvají dodnes.

Jak to začalo

Seriál „Roswell“ se divákům vepsal do paměti i díky písni „Here with Me“ od zpěvačky Dido, která jej provázela všechny tři řady, celkem v 61 epizodách.  Zajímavé je, že po první sérii měl seriál skončit. Nesplnil očekávání tvůrců. Ti ovšem začali dostávat od fanoušků celého světa balíčky s omáčkou tabasco, která byla v seriálu hodně využívaná. Asi toho tabasca bylo opravdu hodně, protože to produkci přesvědčilo o popularitě, kterou seriál má.

Hlavní hrdinové seriálu jsou mladí středoškoláci, pozemšťané Liz, Maria a jejich kamarád Alex. Děvčata si přivydělávají v bistru rodičů jedné z nich. A právě tam je Liz postřelená. Zranění je vážné, a tak má děvče štěstí, že se v okolí nachází Max, nenápadný mladík stejného věku. Ten přiloží dívce na zranění ruku a tím prozradí svůj nepozemský původ, za což ho zbytek mimozemských dorostenců, kteří ve městě žijí, nepochválí. Navíc Liz je tak sladká, že ji neodolá ani mimozemšťan Max. A diváka čeká zábavná podívaná, plná prvních lásek, tajných vládních agentů a mimozemských mláďat, kteří se vyklubali někde v jeskyni z kokonů a mají trochu zmatek v tom, kdo vlastně jsou a jaké schopnosti mají.

Před časem někoho napadlo námět znovu oprášit, a tak vznikl další Roswell, v současnosti je k dispozici na Netflixu jako „Roswell: Nové Mexiko“. Oba seriály mají hodnocení kolem 60 %, což není nic převratného, ale jde o vcelku povedené projekty.

A jak se žije třem nejvýraznějším postavám z prvního seriálu dnes?

Shiri Appleby (1978) si zahrála milou Liz. Po ukončení seriálu vystřídala mnoho dalších seriálových rolí. Za všechny: „Pohotovost“, „Pobřežní hlídka“, „Zákon a pořádek“ a zahrála si v několika filmech, například „Soukromá válka pana Wilsona“.

V roce 2012 se zasnoubila s majitelem a šéfkuchařem známé restaurace a mají spolu dvě děti.  Zajímavé je, že si Shiri v novějším seriálu zkusila zrežírovat několik epizod.

Jason Behr (1973) si v seriálu zahrál neodolatelného ufouna Maxe. Vidět byl i v jiných seriálech, například „Krok za krokem“, „JAG“, „Dawsonův svět“ a ve filmech „Nenávist“ a „Ostrovní zprávy“.

Za roli Maxe získal několik cen za nejlepší herecký výkon. Během natáčení měl vztah se svou seriálovou sestrou Katherine Heigl (úvodní fotografie).

V soukromí si herec vzal za ženu herečku KaDee Strickland a po synovi se dočkali dvojčat.

Katherine Heigl (1978) dokázala ze své popularity vytěžit nejvíce. Zazářila v seriálu „Chirurgové“ a ve filmech „Slečna nebezpečná“, „Velká svatba“, „Zbouchnutá“, „Chceš mě, chci tě“, „Vrahouni“.

Určitě si ji vybavíte i jako malou holku která přivádí k šílenství svého otce ve filmu „Můj táta hrdina“ s Gerardem Depardieu anebo ve vlaku plném lotrů se Stevem Segalem ve snímku „Přepadení 2: Temné území“.

V roce 2006 se zasnoubila se zpěvákem Joshem Kelley. V manželství se jim nedařilo počít dítě, tak si dvě adoptovali a potom se dočkali i vlastního potomka.