Top 3 klasické francouzské komedie s Pierre Richardem, u kterých se zaručeně pobavíte

Top 3 klasické francouzské komedie s Pierre Richardem, u kterých se zaručeně pobavíte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Francouzský herec Pierre Richard stvořil okouzlujícího a zároveň mírně potrhlého hrdinu v řadě slavných komedií, které diváky baví už řadu let. Které jsou ty nejznámější?

Velký blondýn s černou botou

Velký blondýn s černou botou patří i po letech k nejoblíbenějším francouzským komediím. Snímek režiséra Yvese Roberta vznikl už roku 1972.

V hlavě šéfa výzvědné služby se zrodí ďábelský plán: Toulouse se rozhodně nenechá zkompromitovat a připravit plukovníkem Milanem o místo. Obětí komplotu se stává roztržitý houslista François Perrin, typický tím, že má každou botu jinou.

Lest se podaří, Milan skutečně uvěří, že se jedná o agenta ze Spojených států. Nešikovný Perrin se ovšem nakonec stává pro tajné služby nečekanou pohromou.

Hořčice mi stoupá do nosu

Ve filmu z roku 1974 režiséra Claude Zidiho sekundovala Pierru Richardovi půvabná Jane Birkin. Jedná se opět o jednu z komedií, která patří do zlatého fondu kinematografie.

Ve slavné roli se Pierre Richard převtěluje do role nesmělého učitele, který by snad mohl žít poklidným životem za bedlivého dohledu své snoubenky. Kdyby se ovšem nestal ústřední postavou bizarní záměny: V té figurují písemky z matematiky, předvolební projev a kompromitující snímky.

Původně vcelku běžný život na malém městečku se tak v této bláznivé komedii doslova převrací naruby.

Jsem nesmělý, ale léčím se

Francouzskou komedii z roku 1978 natočil přímo Pierre Richard, který zároveň sám sebe obsadil do hlavní role.

Tentokrát se herec představuje jako vrchní hotelový pokladník. Opět se jedná o velmi nesmělého muže. Plachost však rázem rozežene milostné vzplanutí. Pierre se potkává s krásnou Agnes, kterou se rozhodne sledovat až do Nice.

Tahle cesta za láskou je ale lemována jednou katastrofou za druhou. Pierre je však pro to, aby si ho jeho láska všimla, ochoten podstoupit téměř cokoli. Navíc má k tomu zkušeného pomocníka Alda, který na sblížení bedlivě dohlíží.

Zdroj: