Tipněte si, vedle kterého hollywoodského herce si zahrála česká topmodelka. Sluší mu knír a proslavila ho role detektiva

Tipněte si, vedle kterého hollywoodského herce si zahrála česká topmodelka. Sluší mu knír a proslavila ho role detektiva
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dlouho mu všichni říkali Magnum. V současnosti si užívá Tom Selleck (76 let) penzi a my na něj budeme vzpomínat jako na postaršího očního lékaře s knírkem, „který si nabrnkl zajíčka“ Moniku v seriálu Přátelé.

Thomas William Selleck je oceňovaný americký herec a filmový producent. Narodil se 29. ledna 1945 a je nejvíce známý pro svou roli soukromého detektiva Thomase Magnuma v televizním seriálu Magnum (1980-1988). 

Selleck debutoval v komedii z roku 1970 Myra Breckinridge, kde vytvořila hlavních roli Raquel Welch. Herec se výrazněji prosadil v televizním filmu Bratři Sackettové z roku 1979, vyprávějící příběh podle knihy Louise L'Amoura. Film se řadí dodnes mezi stovku nejlepších westernů. Možná si na herce vzpomenete i v komedii 1987 Tři muži a nemluvně, který byl později opakovaně zpracován v několika dalších hereckých variantách. Nelze nezmínit snímek Její alibi z roku 1989, kde si po boku tehdy už slavného herce zahrála Pavlína Pořízková, jedna z úplně prvních českých modelek, které se podařilo prosadit v Americe.  

Tom byl původně spíše sportovně založený, ale k divadlu ho už v dětství nasměrovala matka. Tom se ale nespoléhal na to, že ho někdo objeví a vystudoval za pomoci basketbalového stipendia obchodní administrativu na jedné z vysokých škol v Kalifornii. Po studiích byl povolán do války Vietnamu a byl v letech 1967 až 1973 u 160. pěšího pluku kalifornské národní gardy.

Po návratu do civilu začínal vedlejšími rolemi a pracoval na divadle. Průlomem v jeho kariéře byla právě role detektiva v seriálu Magnum. Za tuto roli byl pravidelně nominovaný na Zlatý glóbus a dvakrát se mu podařilo cenu získat. Seriálová práce se herci zalíbila a po několika seriálových epizodách v Přátelích, se vrhl do další role v rodinném kriminálním seriálu Spravedlnost v krvi (Blue Bloods). Na našich obrazovkách jste mohli herce vidět v sérii televizních filmů o zasmušilém policejním šéfovi. Jesse Stone je postava z detektivních příběhů autora Roberta B. Parkera.

Osobní život

Tom Selleck se oženil dvakrát. Poprvé s modelkou Jacqueline Ray v roce 1971, se kterou adoptoval syna. Rozvedli se v roce 1982. Za pět let to herec zkusil ještě jednou s Jillií Mack, se kterou má dceru.

Herec žije na avokádové farmě o rozloze 60 akrů ve vesnici Thousand Oaks-Westlake Village v Kalifornii, kde osobně hospodaří, aby si udržel zdravý přístup k životu. K dispozici má heliport, tenisové kurty, bazény a golfové hřiště (samozřejmě s cvičným greenem). Selleck je nadšený sportovec. Věnuje se halovému a plážovému volejbalu a je také vášnivým fanouškem ledního hokeje. Kromě Zlatých glóbů získal také cenu Emmy, dvě Zlatá jablka za Mužskou hvězdu roku v letech 1982 a 1983. V roce 2010 byl uveden do síně slávy. V mládí byl pro svůj mužný vzhled často angažován do televizních reklam. Jeho nejznámější reklamou byl „Malboro Mann“, ale byl i tváří Coca-Coly, kolínské vody Revlon's Chaz Cologne nebo zubní pasty Close-Up.

Náš filmový tip:

Pokud hledáte něco lehkého a úsměvného, najděte si film Vrahouni z roku 2010, kde si Tom zahrál jednu z menších rolí, kdy se jeho dospělá dcera (Katherine Heigl) dozví, že její nový přítel (Ashton Kutcher) je tajný agent a aby to bylo ještě komplikovanější, stejnou profesi před dcerou dlouhé roky tajil i její otec.

Zdroj: