Muzikál Mamma Mia!: Která herečka kvůli natáčení zhubla 10 kilo a jaké chyby filmaři neuhlídali

Muzikál Mamma Mia!: Která herečka kvůli natáčení zhubla 10 kilo a jaké chyby filmaři neuhlídali
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Neděle a k tomu večer – čas, kdy se připravujete na nový týden. Přemýšlíte, co si nachystat, co budete dělat, co vás v práci čeká. Jak se na nabitý týden pořádně naladit? Sedněte k televizi a „vypněte“ u muzikálu Mamma Mia!.

Svobodná matka v Řecku provozuje hotel a chystá se na svatbu své dcery Sophie. Je tradicí, aby dceru k oltáři odvedl otec, jenomže kde hledat? Sophie nezahálí, na svatbu pozve tři potencionální adepty a doufá, že se z nich vyklube ten pravý táta. Jak svatba dopadne?

Zajímavosti

Colin Firth v jeden moment běhal od komedie k thrilleru, jelikož současně natáčel Mamma Mia a Spálené mosty. Uvedl, že to bylo psychicky náročné.

Ve filmu celkem zaznělo 21 písní, na oficiálním CD jich je jenom 18.

Pět zemí! Film se odehrává v Řecku, je založený na švédské hudbě, název je v italštině, mluví se v něm anglicky a objevili se v něm američtí herci.

Celosvětová premiéra proběhla v Londýně 30. června roku 2008. U nás to bylo 12. července 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary.

Herečka Meryl Streep kvůli své roli zhubla 10 kilogramů. Všechny písně ve filmu zpívala naživo. Dokonce všechny scény v autě sama odřídila, nenechala se táhnout a ani jízdu nepředstírala.

Natáčení probíhalo i v ateliérech Pinewwod, které patří k největším v Evropě.

Drobné chyby

Ve scéně, kdy Donna, kterou ztvárnila Meryl Streep, běží za svými kamarádkami, si můžeme v záběru všimnout několika lidí, ve druhém záběru tam už ale nikdo není.

Když před kostelem mluví Donna se svou dcerou, není nalíčená. Po chvilce mluví se Samem a namalovaná už je.