Texaský masakr motorovou pilou (2022): Nový film na Netflixu, který se první týden po uvedení dostal v 87 zemích do TOP 10

Texaský masakr motorovou pilou (2022): Nový film na Netflixu, který se první týden po uvedení dostal v 87 zemích do TOP 10
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Texaský masakr motorovou pilou je americký „slasher film“ z roku 2022, který režíroval David Blue Garcia podle scénáře Chrise Thomase Devlina. Film je pokračováním Texaského masakru motorovou pilou z roku 1974 a devátým dílem celé série.

„Slasher film“ je označení pro kategorii hororů, kdy vrah pronásleduje a vraždí skupinu lidí.

Vrah s pilou, Zdroj: Netflix Media Center

Příběh, který se odehrává několik desetiletí po původním filmu, se soustředí na sériového vraha Leatherface, který se zaměřoval na skupinu mladých lidí.

Ve filmu hrají Sarah Yarkin, Elsie Fisher, Mark Burnham, Moe Dunford, Nell Hudson, Jessica Allain, Olwen Fouéré, Jacob Latomore, Alece Krige.

O filmu

Téměř 50 let po vraždění Leatherface v roce 1973 mladí podnikatelé Melody a Dante, Melodyina sestra Lila a Danteho přítelkyně Ruth cestují do opuštěného texaského města Harlow, aby vydražili staré nemovitosti, kde chtějí podnikat. Při prohlídce zchátralého sirotčince skupina zjistí, že v něm stále žije starší žena jménem Ginny. Když tvrdí, že má doklady dokazující, že nemovitost stále vlastní, vypukne hádka, kterou nakrátko přeruší tajemný muž. Ginny vzápětí dostane infarkt a masakr může začít.

Záběr z filmu, Zdroj: Netflix Media Center

Kdo už se v žánru trochu orientuje a čekal masakr, nemohl být zklamaný. Slunečnice už odkvetly a starý známý Leatherface spěchá do městečka, aby nastartoval svou oblíbenou pilu. Atmosféru dotváří temná mračna a průtrž mračen. Přichází noc. Vše se začne halit do těch správných modročerných odstínů, ve kterých je krev téměř černá.

Přichází brutální scéna v autobusu, střeva jsou venku. Napětí houstne, přichází pronásledování, pila se zakusuje do podlahy, řeže trámy i trubky. Oběť tuší svůj osud a snaží se dostat z pasti.

Film si možná zamilujete nebo se celý horor budete smát a nevěřícně opět zírat a přemýšlet, proč někdo takové filmy točí.

+ hodně krvavá záležitost

+ old school jednohubka

+ neokoukaní herci

- chybí hezká holka

- trochu únavný netflixovský stereotyp: vyvážení ras, pohlaví i „nepohlaví“

 

Zdroj: 

www.media.netflix.com

Zdroj článku:
  • www.media.netflix.com