Středeční Prostřeno se smradlavým kuřetem u Zsolta: Příjemnou změnu v jídelníčku přinesl řidič s maďarskou krví

Středeční Prostřeno se smradlavým kuřetem u Zsolta: Příjemnou změnu v jídelníčku přinesl řidič s maďarskou krví
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zasmrádlé kuře samozřejmě hostům neservíroval. Za to mu určitě patří pár bodů navíc. Leckterý šetřílek by ho namočil do kyselého mléka a využil. O smradlavých kuřatech by se dal natočit seriál, ale tentokrát se vaří v Plzni.

Zsolt bydlí v Plzni a za své jméno vděčí maďarským předkům. Zsolt se bál udělat menu úplně na maďarské vlně, ale mohl to zkusit. Maďarská jídla jsou oblíbená a byla by to v Prostřeno příjemná změna. Škoda, že to všechno nenasměroval na maďarskou kuchyni. To by mohlo být novým impulsem v trochu nudné přehlídce pokrmů.

Jako předkrm se podávala mozzarella s rajčaty a bazalkou. Na míle daleko od maďarské nebo české kuchyně. Hosté tento týden nejsou úplně konfliktní, a tak posezení plyne den za dnem v poklidné atmosféře. Nikdo nedává jeden bod, jen proto, aby vyhrál. K předkrmu se podával i úkol týdne v podobě carpaccia ve formě lososa.

Martin kritizoval jednoduchost jídla, Marek zase chutě. Gurmán Albert z pondělního stolování ve stanu neocenil carpaccio z lososa. Tak u něj bylo vidět, že má velké gastronomické nároky.

Polévka byla opět nudný vývar, který volí asi 90 % soutěžících a většinou se tak řeší jen to, zda udělali domácí nudle. Zsold je neudělal! Navíc se zcela nešťastně přiznal, že kuře určené pro vývar smrdělo, a tak musel improvizovat a uvařil ho z několika kousků kuřecího, které bylo určeno pro hlavní chod. V tom okamžiku se stal vývar slabým.

Hlavní chod označený jako „Hortobáďské palačinky“ byl maďarskou variantou na kuře na paprice. Albert chtěl knedlík a jídlo bylo studené.

Něco jako kuře na paprice-v palačince / FTV Prima

Kritika od Alberta je hodně zábavná. Všichni se mohli přesvědčit, jaká je Albertova představa o sváteční hostině. 

Ptačí mléko byl název dezertu, který poutal pozornost všech hostů. Nakonec to nebylo nic složitého a šlo o malou vzpomínku hostitele na sladkost, kterou mu dělala maminka v dětství. Suroviny jako mléko, vejce a vanilkový pudink nikoho moc neoslnily.

A co na to diváci

Kritici samozřejmě vrtali do nudlí, které prostě nebyly domácí! Jídlo nebylo dost maďarské a podle kritiky hostitele v minulých dnech, diváci čekali něco lepšího. Na druhé straně lidé ocenili, že po patlání v předchozích dnech, Zsolt přece jen něco předvedl, měl čistou domácnost a působil upřímně, na rozdíl od Lenky a Alberta. Diváci také ocenili, že se dokázal přizpůsobit situaci, když objevil zasmrádlé kuře. Bez povšimnutí nezůstalo ani to, že by výhru dal manželce.

28 bodů bohužel nestačí.

 

Zdroje článku: