Sin City město hříchu: Násilný film oceněný Zlatou palmou na festivalu v Cannes

Sin City město hříchu: Násilný film oceněný Zlatou palmou na festivalu v Cannes
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ten, kdo má rád filmy plné násilí, by rozhodně neměl přijít o tento thriller, v němž násilí přímo překypuje. Příběh je založen na několika dějových liniích z komiksů Franka Millera. John Hartigan pracuje jako detektiv u policie, navíc má nemocné srdce, i přesto ale dostal úkol hlídat striptérku Jessicu Albu.

Na další straně se objevuje kriminálník Marv, který se zamiloval do krásné Goldie. Ovšem jeho láska netrvala dlouho. Poté, co spolu strávili noc, ji ráno vedle sebe našel mrtvou. A není nic horšího, než po uši zamilovaný chlap plný touhy po pomstě. Ve filmu se také prolíná ještě tajuplný Dwight a jeho snaha zabránit válce mezi policií a mafií s gangem prostitutek.

Koho můžete ve filmu vidět?

Jednu z hlavních rolí, Johna Hartigana, ztvárňuje úžasný Bruce Willis. Ten však svou roli získal až poté, co jeden z režisérů Quentin Tarantino o jeho účast na filmu zažádal. Ve filmu si zahrála i Alexis Bledel - a to konkrétně jednu z lehkých dívek. Tu Tarantino do filmu obsadil kvůli jejím zářícím modrým očím. Dále se měl na place objevit také Johnny Depp, ten však kvůli jiným pracovním povinnostem odmítl.

Herectví je pro některé občas dřina

Mnohdy to ani samotní herci nemají se svou rolí vůbec jednoduché. Jessica Alba se musela naučit vrhat lanem. A jelikož musela trénovat ve svém pokoji ve Four Seasons, je jasné, že k újmě přišlo i některé vybavení. Mickey Rourke, který si zahrál roli Marva, byl v maskérně jako doma. Trávil tam i dvě hodiny denně, protože mu museli upravit bradu, čelo a nos.