Seriál Sestřičky: tragický konec hlavní sestry Mery Tomáškové

Seriál Sestřičky: tragický konec hlavní sestry Mery Tomáškové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poslední květnový díl a zároveň poslední díl s vrchní sestrou Mery. Oblíbená postava tohoto seriálu musela bohužel skončit. Co si pro ni scenáristé přichystali? Jak nás Mery opustí? Bude to v poklidu nebo něco dramatického?

Mery Tomášková pracuje/pracovala jako vrchní sestra na místním urgentu. Mezi ostatními byla oblíbená, jednalo se o milou a vstřícnou ženu. Po celou dobu jsme mohli sledovat její linii životem.

V poslední době to měla všechno trošku hektické. Rozešla se se svým dlouholetým manželem Michalem. Dlouho se snažili o miminko, i když dopředu věděli, že je to bez šance. Na scéně se ale bohužel objevil její bývalý přítel David, který ji znovu okouzlil. Všichni ho brali za problémového člověka a netrpělivého i když výborného doktora. Říká se, že si ženy vybírají muže, u kterých cítí většinou větší adrenalin a napětí. I v této situaci se Mery po dlouhém váhání rozhodla pro Davida.

Nečekané těhotenství

Zrovna v této špatné době rozchodů a nových vztahů vrchní sestra zjistila, že je těhotná. Jenomže nastala otázka, čí to dítě je? Po testech otcovství zjistili, že je dítě Michalovo. Ten ze začátku nechtěl dělat problémy, ale uvědomil si, že chce o Mery i dítě bojovat a Davidovi je nenechá bez boje. Vypadalo to jako dva kohouti na jednom smetišti. Panovalo mezi nimi velké napětí, které cítili všichni.

Obyčejné bouchnutí – velká katastrofa

Mery chtěla pomoct své kamarádce s autistickým synem. Jak už to u autistů bývá, jsou zvyklí na určitou osobu a určité věci, nemají rádi změny. Tohle se potvrdilo i v této situaci, syn nechtěl vylézt z auta, omylem bohužel dveřmi bouchnul Mery do břicha. Ze začátku to vypadalo jako prkotina, ale na druhý den se z toho rozjel velký problém. Mery musela akutně na sál, v břiše měla volnou tekutinu. Operace byla náročná, Michal ani o jednoho nechtěl přijít, nakonec se rozhodli, že jí vezmou dělohu. Což by bylo nic oproti tomu, co se stalo. Mery bohužel na sále zemřela.

Na urgentu tak přišli o skvělou kamarádku, partnerku, manželku, ale hlavně vrchní sestru.

Zdroj: