Seriály, které jsme milovali na SuperMaxu aneb pořádná dávka nostalgie

Seriály, které jsme milovali na SuperMaxu aneb pořádná dávka nostalgie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
SuperMAX byl dětským placeným kabelovým programem, který jako vůbec první hovořil česky. Jeho vysílání bylo oficiálně zahájeno 22. listopadu 1994. A tohle jsou seriály, které jsme jako malí milovali.

Přátelé

Televizní sitcom o partě mladých lidí z New Yorku si vysloužil už bezmála kultovní pověst. Seriál si získal srdce milionů fanoušků na celém světě. Alespoň s jednou postavou jste se totiž zkrátka museli ztotožnit, ať to byla neurotická Monica nebo ztřeštěná Rachel. Parta mladých přátel řeší zkrátka podobné problémy jako miliony jejich vrstevníků.

Nadšení byli nejen diváci, sitcom si vysloužil i přízeň kritiky, což dokládá hned sedm cen Emmy a Zlatý glóbus. Seriál se převážně točí kolem vztahů, a to jak z pohledu přátelství, tak i kolem vztahů partnerských.

Sabrina – mladá čarodějnice

Blonďatá Sabrina má starosti jako každá jiná teenagerka: Stojí o školního hezouna, který ji ovšem vytrvale přehlíží a randí s jinou kráskou. Tetičky Hilda a Zelda však nejsou jen roztomile potrhlé dámy a Salem není obyčejný kocour. A aby těch životních pohrom nebylo zrovna málo, Sabrině je šestnáct a zjistila, že je čarodějka.

Přes v zásadě průměrné herecké výkony dokázal celý seriál „utáhnout“ hlavně humor a sarkastické kocouří hlášky. Generace narozená v 90. letech tak na Sabrinu vzpomíná dodnes.

Alf

Co budete dělat, pokud vám v garáži ztroskotá neznámá forma života? V případě Alfa jediné: Opravdu pečlivě hlídat svou kočku.

Americký seriál o tradičně založené rodině Tannerových, která se musí naučit žít se svérázným chlupatým mimozemšťanem, patřil konkrétně na českých obrazovkách k vůbec prvním vysílaným americkým seriálům. Nic ze svého vtipu však neztratil ani dnes.

Daria

Je sarkastická, utahuje si z amerických teenagerů a je animovaná. Daria Morgendorfferová není na škole moc oblíbená. Není divu: Introvertní intelektuálka neodpovídá zrovna prototypu třídní hvězdy. Je ovšem třeskutě vtipná.

V ironických glosách školního i rodinného žití se tak viděl nejeden mladistvý intelektuál. A to nejen v ČR, seriál se vysílal ve více než dvacítce zemí.