Nezkrotná Šárka Ullrichová z Ulice: Vegetariánkou se stala kvůli sázce o auto

Nezkrotná Šárka Ullrichová z Ulice: Vegetariánkou se stala kvůli sázce o auto
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Divoká duše a smutné události ovlivnily její dětský i dospělý život a Šárka Ullrichová, poznamenaná svým osudem, se několikrát víceméně sama přivedla do spletitých životních uliček, ve kterých se nějaký čas ztrácela, aby poté sebrala sílu najít cestu ven.

Šárka byla odjakživa živá a v porovnání s ostatními vrstevníky nadmíru energická a neposedná. Navštěvovala všemožné kroužky, aby vybila svou energii, ale i tak jí zbývalo dost na všemožné další aktivity. Pro hereckou profesi jakoby se tedy narodila. Jako holčička byla umíněná, upovídaná, společenská, pořád něco organizovala a do všeho se vrhala po hlavě. V deseti letech jí bohužel zemřel tatínek a Šárku to poznamenalo a dohnalo vlastně až v dospělosti. Od jeho smrti ztratila pocit rodiny a zázemí a před vším vlastně utíkala do jiného světa. K takovým útěkům jí v dospělosti napomáhaly drogy a alkohol. Naději na úspěšnou vnitřní rehabilitaci jí sebrala i role narkomanky Zuzany Hrubé v nováckém seriálu Ulice. Do postavy Zuzany se Šárka ponořila až moc hluboko a vzala si ji za svou i ve skutečnosti. Na natáčení kolikrát přišla ještě se silně doznívající kocovinou, což pro její roli bylo vlastně ideální. Pro Šárku Ullrichovou už to tak ideální nebylo. Její opilecké a narkomanské eskapády vyvrcholily až v několikaměsíční pobyt v léčebně. 

Smrt tatínka ji podvědomě ovlivnila i v jiném směru. Nějaký čas trpěla poruchami příjmu potravy. Lékaři jí tvrdili, že to mohlo být zapříčiněno i tím, že se psychicky zasekla v době, ve které jí bylo dobře. Když byla holčičkou a její otec žil. A tak se v sobě snažila tu malou hubenou holčičkou nalézt. Viditelným impulsem pro její hubnutí a dráhu vegetariánství však odstartovala sázka s chlapy v hospodě. Na otázku, zda je stále vegetariánkou, odpověděla: 

„Teď jím všechno. Byla jsem ale asi 8 let a z toho asi 4 roky vegan, jsem se vsadila prostě, že to jde. Pamatuju si, že jsme seděli s klukama v hospodě a kamarád vyprávěl, že srazil srnku, a kluci říkali, že ji měl vzít, že bychom si ji upekli, a on na to, že nemohl, že měla tak smutný oči, že se někam odplazila a tam určitě umřela. A já, že bych to vůbec zavedla a že by lidi vůbec nemuseli jíst maso, byla jsem posilněná nějakým pivkem nebo panákem, a že bych to vydržela, a kluci říkali, že ne. Tak proběhla sázka, že vlastně, když jako vydržím rok nejíst maso, takže vyhraju auto v hodnotě patnácti tisíc. Jelikož bych s ním nejspíš nikam nedojela, a navíc jsem neměla řidičák, takže jsem vyhrála trekingové kolo. Ale chodila jsem se normálně načuchat, jako do uzenářství.”

Z divoké Šárky se postupem času stala její krotká kopie, která už se pod vlivem alkoholu a drog nepovaluje někde na ulici. Po smrti blízkého přítele se chtěla ukrýt před okolním světem, a tak se odstěhovala pryč z města, stará se o zahradu, dům, dodělává si učitelské vzdělání a vyučuje děti na ZUŠ v Břežanech. 

Zdroj: