S Xenkou na Farmě (3,4): Henrik pojal soutěž jako dovolenou, jen se válí a ani holkám nepředvede taneček

S Xenkou na Farmě (3,4): Henrik pojal soutěž jako dovolenou, jen se válí a ani holkám nepředvede taneček
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na holku z města to Xenka ve sluhovně zvládá dobře, ale moc se nevyspí. To Matúš spí dobře a pochvaluje si, jak hezkou společnici má. Je ochotný dobrovolně převzít břemeno duelu, aby ji ochránil.

A všichni se snaží budovat stavby, jak mají uloženo. Zatímco mešťáci chtějí rychle dodělat stěnu, aby na ně nelezl hmyz v noci, vesničané mají na své budování jiný názor a chtějí napřed vybudovat ustájení pro zvířata, tak, jak je to na farmě běžné.

Oba týmy mají ale s výstavbou problémy a občas připomínají postavy z večerníčku Pat a Mat. Jeden chytrolín u měšťáků vymyslel, že by nemuseli do desek vyřezávat otvory na okna, ale okenní rámy by jen přimontovali na desku, čímž by splnili zadání mít okna. To ale ženské osazenstvo zamítlo, protože by nejen uvnitř měli tmu, ale ještě by nemohli ani větrat. Při koncentraci lidí uvnitř by to byl docela problém.

A tak jako v Survivoru, i zde už se začínají řešit duely. Přece jen půjde o první vyřazení, což není příjemné.

Za vesničany se galantně do duelu nabídl elektrikář Michal, čímž si u všech získal hodně plusových bodů. Těžko říct, jakou strategii má, protože v jeho popisu sám napsal:

Som vychcaný, vždy hľadám cestičku, jako si zlepšiť život.

Zatím ale nebudí dojem člověka, za kterého se má a na farmě dře docela poctivě. Vesničané nemají sluhy, takže dualanty si volí ze všech, na rozdíl od měšťáků, kteří mají trochu jiná pravidla a sluhy mít musí. Z nich potom jsou duelanti. Matúš si věří a předpokládá, že se z duelu vrátí.

A u měšťáků mají problém. Jediný zapalovač dosloužil a oni zůstali bez ohně. Neumí založit oheň v kamnech, a tak nevaří, a navíc jsou poněkud nervózní, protože nemohou ani kouřit. Vesničané jim oheň dát nemohou, je to proti pravidlům. Problém později vyřeší moderátorka Evelyn.

Měšťákům to moc nejde ani se stavbami a první pokus o střechu nad chlívky nevyšel a střechu vzal první větřík, který přišel. Také trochu vzrůstá napětí kvůli striptérovi Henrikovi. Chlap jako stodola a nesáhne na práci. Celé dny se jen opaluje a hlídá, kdy se bude jíst, aby si urval co nejvíce. Kdyby holkám alespoň předvedl taneček, ale on nic. Napětí kolem jeho povalovaní se stupňuje a určitě dojde k velkým hádkám. První už se ozval Erik, který usoudil, že by se měli držet hesla: Bez práce nejsou koláče. Je naštvaný, že je celý den na stavbě a Henrik se zatím snaží být krásný a odpočinutý. Údajně má málo jídla a je vysílený. Ten by asi v Survivoru dlouho nevydržel.

Návštěva Evelyn přinesla trochu vzruchu. U duelů nastala změna a z každé skupiny musí být nominovaní dva. Není ještě jasné, kolik lidí bude nakonec vyřazených. Xenka tak z pozice sluhy musí odejít do „domu pravdy“, kde duelanti pobývají až do samotného duelu. Je odhodlaná bojovat, protože dle jejích slov se chce naučit dojit krávu a dříve domů nepůjde.

Vesničané museli ještě rozhodnout o druhém duelantovi a tím se stala referentka Katarina. Byla hodně překvapená, že ji ostatní do duelu nominovali.

A příště to už bude o duelu a určitě bude celá řada novinek ohledně líného Henrika, který mešťanům k ničemu není a jen ujídá jídlo ostatním.

Zdroj článku: