"Zoufalá manželka" šla s pravdou ven. Teri Hatcher a její trauma z dětství

"Zoufalá manželka" šla s pravdou ven. Teri Hatcher a její trauma z dětství
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedna z představitelek oblíbeného televizního seriálu „Zoufalé manželky“, kterou herecké kolegyně a lidé z filmového štábu považovali za povýšeného a nesnesitelného člověka, se rozhodla před pár lety otevřít svou tajnou komnatu.

Teri Hatcher (1964) má za sebou dlouhou kariéru, která začala v polovině 80. let. Diváci si ji ovšem budou pamatovat až ve spojení se seriálem „Superman“ (1993-1997), kde získala hlavní ženskou roli jako přítelkyně neohroženého hrdiny.

Po ukončení seriálu se na chvíli ztratila, aby znovu zazářila v roce 2004, kdy byla obsazená jako Susan do seriálu „Zoufalé manželky“. Tato role jí přinesla nominaci na EMMY, dvě nominace na Zlatý glóbus a cenu SAG za nejlepší herečku.

Fámy, že dostávala 300 tisíc dolarů za epizodu ale herečka odmítá. I přesto se její jmění odhaduje na 50 milionů dolarů. Může se tedy zdát, že si žije pohádkovým životem, ale není tomu tak. Nese si na bedrech dozvuk z nešťastných dětských let.

Už před lety se herečka svěřila s něčím, co před světem a vlastně i před sebou, skrývala a upřímně se vyzpovídala ze sexuálního zneužívání.

Teri odhalila, že v dětství bydlela s rodinou v blízkosti svého strýce (bratra matky), a ten ji od pěti let zneužíval. Popsala, jak dodnes cítí velikou hanbu a jak zmatené pocity od dětství prožívala. Zneužívání pokračovalo několik let a teprve v devíti letech, kdy byl u nic doma strýc na večeři, pravděpodobně matce došlo, proč se děvče chová ke strýci tak bojovně a že je něco v nepořádku. Nahlas o tom však nikdy nemluvila a jen se postarala, aby už strýc k dítěti sám nemohl.

Ani v budoucnu ovšem matka nikdy nechtěla téma s dcerou řešit a když herečka dospěla, přestala se s celou částí rodiny stýkat. Za mnoho let se dozvěděla šokující zprávu, že nebyla jedinou obětí pedofilního strýce. Teprve když jedna s postižených dívek spáchala sebevraždu, začala se o věc zajímat policie a strýc skončil ve vězení.

Teri si uvědomila, že povedený příbuzný zřejmě celých 35 let obtěžoval malé děti a že se tomu dalo zabránit, kdyby matka tenkrát nemlčela a věc řešila. Nejvíce herečkou otřásla skutečnost, že pro nedostatek přímých důkazů a kvůli neochotě obětí vypovídat před soudem, měl být strýc propuštěný na svobodu.

Ona sama se svědectvím váhala. Jednak kvůli kariéře a potom i proto, že uplynula řada let a jako dítě vnímala strýce naivním chápáním a v dospělosti často uvažovala, jestli se nezbláznila. Nakonec se ale rozhodla svědčit a její příbuzný skončil na 14 let ve vězení. I přesto z toho člověka má pořád strach a zážitky z dětství ovlivnily její sebevědomí a sebeúctu.

Herečka přiznává, že díky ošklivým zážitkům má problém s intimitou, což bylo příčinou krachu manželských i partnerských svazků. S úsměvem dodala, že měla jistotu, kdy s manželem počala svou dceru, protože spolu měli styk jedenkrát ročně.