O mě se neboj: Evě začínají trampoty a neví, co řešit dříve. Nakonec bude nejtvrdším oříškem chorobně žárlivý manžel

O mě se neboj: Evě začínají trampoty a neví, co řešit dříve. Nakonec bude nejtvrdším oříškem chorobně žárlivý manžel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eva je živelná a nebezpečně upřímná žena, čímž si docela komplikuje život. Se svou upřímostí a smyslem pro pravdu za každou cenu si zavařila v práci, odkud dostala vyhazov. Říkat zákazníkům, že hrnce, které má prodávat, jsou drahé a nekvalitní, se jejímu šéfovi moc nelíbilo.

A to ještě netušila, že po ní bývalý zaměstnavatel bude chtít peníze, protože mu kazila obchody. Žaloba na sebe nenechala dlouho čekat.

Na to, co se Evě děje, je vlastně docela pohodová žena, která věří, že vše zvládne a nic ji nedokáže rozhodit.

Až moc v klidu byla i u vlastního rozvodu, takže soudkyně získala dojem, že její manželství není o nic horší než manželství jiná, a proto není důvod pár rozvádět, přestože právě proto k soudu manželé přišli. Zůstal ji tak stále na krku neschopný manžel Kryštof. Ten sice není zlý, má ji a její děti svým způsobem rád, ale je mentálně na úrovni dospívajícího kluka a ani manželství a rodičovství pro něj nebylo důvodem k tomu, aby dospěl.

To jediné, v čem vyniká, je žárlivost. Eva tak má na krku nejen děti a hypotéku, ale i ňoumu, který sice zapomene vyzvednout děti, ale nelení a běhá ji v patách. Následně vymýšlí konspirační teorie, s kým má poměr. Kdyby tolik úsilí věnoval svému „podnikání“, možná by mohl i nějakou korunou přispívat na domácnost.

Jediná osoba, které si Eva může postěžovat, je její těhotná sousedka Tereza. Problém je, že i ona má starostí nad hlavu a přijdou další. Tereza usilovně hledá někoho, kdo by se hodil do role tatínka. Jenže čas běží a do porodu už to nejspíš nestihne. Ale i pouhé sdílení životních dojmů se lépe snáší, když člověka někdo vyslechne a funkci vrby plní Tereza spolehlivě. Také zná Kryštofa, tak ji Eva nemusí podrobně vysvětlovat, proč s ním žít nedokáže.

Zdroj: Tv Nova

Jak už to vypadá, do života Evy přichází další muž, kterým je její sympatický a trochu lehkovážný právník Martin, který možná nebude tak povrchní, jak s úspěchem předstírá. On vlastně ani netuší, co na Evě vidí, protože mu většinou leze na nervy, a kromě toho, že má mladou a úspěšnou přítelkyni Petru, rád si ještě zpříjemňuje život nezávazným příležitostným sexem. Ale s Evou je to jiné, tu si ani v posteli nechce představovat, přesto ho na ní něco přitahuje a dělá všechno pro to, aby ji měl ve své blízkosti. Ale pořádně ho štve, jak umí věci správně pojmenovat, to v jeho branži není zvykem. Zlobí se, že vidí věci jen černobíle. A často musí uznat, že má pravdu, jen jí musí vysvětlit, že v právnické firmě se nemůže nahlas říkat vše, co člověka napadne. I lotři si zaslouží obhájce, když si ho zaplatí. A příjem firmy, kterou vlastní otec přítelkyně Petry, je postavený i na penězích těch „špatných“ klientů.

Aby odčinil to, že místo rozvodu v soudní síni dováděl s milenkou, nabízí Evě práci v právnické firmě. Po vyhazovu z call centra tak má zase mladá žena práci, protože bez vzdělání a se dvěma dětmi není hledání místa snadné. Práce uklízečky sice nebylo přesně to, co čekala, ale s prachovkou a kýblem nebude po firmě běhat dlouho. Jen si na její myšlení a mluvení budou muset trochu upjatí právníci zvyknout.

S prací to Eva zvládla rychle, ale s manželem to bude mnohem komplikovanější. I on má trochu netradiční myšlení, takže vlastně se na něj nemůže ani moc zlobit. Jen jí svými žárlivými výlevy hodně komplikuje život. Evě je jasné, že to do dalšího pokusu o rozvod s Kryštofem pod jednou střechou nevydrží. A to, že slibuje, jak na sobě zapracuje, už slyšela mnohokrát. Ztrapňuje sebe i ji a ani s dětmi jí kvůli své roztržitosti a nespolehlivosti moc nepomáhá. Tak k čemu mít doma takový poklad?

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek