Tituly, které by vám neměly v prosinci uniknout na HBO

Tituly, které by vám neměly v prosinci uniknout na HBO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
HBO sice není u nás nejrozšířenější platformou, ale má stále své příznivce a předpokládá se, že s příchodem HBO MAX se situace ještě výrazně zlepší. Pokud jste věrní této platformě, potom si určitě přečtěte o prosincových novinkách.

Zpřítomnělí

Přichází druhá série norského sci-fi seriálu se šesti novými epizodami. Ta naváže na veleúspěšnou první sérii z roku 2019, která si u seriálových příznivců vysloužila hodnocení téměř 80%.  Ta zaujala především originálním nápadem, kdy se z ledových vod fjordu u Osla začali vynořovat postavy z historie, blízké i vzdálené. Tak se lidé mohli setkat z Vikingy i třeba s lidmi z období průmyslové revoluce. Ačkoliv se neodhalila záhada tohoto fenoménu, lidí si na nové návštěvníky museli zvyknout.

Diváci dokonce odpustili tvůrcům řadu nelogických dějových linií, protože seriál jako celek prostě diváka baví. Už po ukončení série bylo jasné, že si tvůrci nechali zadní vrátka pro pokračování, a to právě přichází.

Nová řada začíná 5. prosince.

Hrají: Nicolai Cleve Broch, Áugusta Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Krista Kosonen, Veslemoy Morkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff

The Forever Prisoner

Zbrusu nový dokument režiséra Alexe Gibneyho o postavě jménem Abu Zubaydah, což byl velice specifický vězeň, který byl držený na Guantánamu, aniž by byl z něčeho obviněn, nebo mohl jakýmkoliv způsobem vyjádřit nesouhlas se svým zadržením.

Dokument odhaluje původ tajných operací, které byly prováděny Spojenými státy ve jménu boje proti terorismu. To že v těchto akcích bylo mnoho podvodů, nespravedlnosti, krutosti a protiprávního jednání, není nic nového. A dokument to pěkně shrnuje a poukazuje na existenci dokumentů, které povolují jako součást vládní politiky mučení vězňů.

Dokument je k vidění od 6.prosince.

Landscapers

Nový, zatím čtyřdílný kriminální seriál vypráví o velice slušném a obyčejném páru, v podání Olivie Colman a Davida Thewlise, kteří jsou obvinění z vraždy rodičů, které pohřbili na vlastním dvorku. Na příběhu není ani tak zajímavé samotné vraždění, ale jde o vztah vraždícího páru a o jejich pojetí světa, aby unikli od drsné reality. Kromě brilantních hereckých výkonů zmíněné dvojice, se v minisérii ukáže také Gérard Depardieu (72 let).

Projekt okořeněný geniálním humorem má premiéru 7. prosince.

A jak to bylo dál: Nová kapitola Sexu ve městě

NOVÝ TRAILER

Všichni, kdo si seriál Sex ve městě zamilovali, se tak po řadě let dočkali slibovaného pokračování kultovní podívané.

Hrají: Sarah Jessica Parker, Cynthia Nicon, Kristin Davis a nově Sara Ramirez.

První díl přistane na HBO 9. prosince.

 

Zdroj: