Prezident Spojených států: Který herec byl během natáčení tak přirozený, že by mohl zkusit kandidovat

Prezident Spojených států: Který herec byl během natáčení tak přirozený, že by mohl zkusit kandidovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Prezident Spojených států je většinou považovaný za nejmocnějšího a nejsledovanějšího muže světa. Vždy je to osoba ovlivňující současné světové dění a ekonomiku a nese zodpovědnost za miliony životů.

Pojďme se podívat, jak prezidenty své země dokázali ztvárnit někteří známí herci a jak věrohodní by asi byli, kdyby se v Bílém domě usadili.

MORGAN FREEMAN: Drtivý dopad (1998)

K Zemi míří asteroid a naše planeta je v ohrožení. Vlády celého světa se snaží najít řešení, jak asteroid zničit nebo odklonit a zároveň se budují úkryty, které mají dát lidstvu šanci nevyhynout. Čas se krátí a prezident USA v podání Morgana Freeman, oznamuje národu, že se milion lidí přemístí do bezpečné pevnosti. Pro 320 milionů Američanů začíná boj o přežití.

Dramatický a katastrofický snímek měl smůlu, že vyšel ve stejném období jako „Armagedon“, který řešil podobný problém.

Morgan Freeman se svou barvou pleti a prezidentským postem předběhl realitu asi o deset let, ale v Bílém domě by se určitě neztratil.

MICHAEL DOUGLAS: Americký prezident (1995)

Douglas jako okouzlující demokratický prezident dělá mnoho dobré práce, která ovšem nikoho nezajímá od okamžiku, kdy se prezident a vdovec, začne dvořit novinářce a aktivistce v podání Annette Bening. Zamilovaný prezident není zrovna to, co národ chce vidět a prezidentova popularita je najednou posuzována podle toho, s kým tančí na plese.

Komedie je plná vtipných okamžiků a skvělých hereckých výkonů i herců ve vedlejších rolích, například Martina Sheena a Michaela J. Foxe.

BILL PULLMAN: Den nezávislosti (1996)

Pullman si zahrál nejmocnějšího muže světa ve sci-fi snímku, kde se dostal do nepříjemné situace, kdy Země čelí útoku mimozemšťanů.

Film byl ve své době vysoce ceněný pro speciální efekty, které ponechaly dostatečný prostor pro herecké projevy. Prezidentova postava byla ovšem zcela zastíněna vtipným a statečným vojákem v podání Willa Smitha.

DANIEL DAY-LEWIS: Lincoln (2012)

Londýnský herec zahrál roli Abrahama Lincolna bezchybně. Spielbergův film se zaměřuje na konkrétní období – rok 1865, kdy je připraveno schválení dodatku k ústavě, řešícího zrušení otroctví a nucených prací. Byla to doba plná emocí a Lincoln vytvořil poměrně významnou část americké historie. Lewis by si to v té době možná v politice užil.

LLOYD BRIDGES: Hot Shots 2 (1993)

Naprosto jiný žánr podle komiksového génia Jima Abrahama nabízí divákům komedii s prezidentem, jehož ztvárnění hraničí až s absurditou. Děj se lehce v narážkách dotýká prezidenta Bushe, řeší spory se Saddámem Husajnem a válku v Perském zálivu. To vše v parodii, kterou okořenil Charlie Sheen.

ANTONY HOPKINS: Nixon (1995)

Přestože se režisér Oliver Stone netajil tím, že Nixon nepatří mezi jeho hrdiny, k filmu přistoupil jako profesionál a vytvořil zajímavý historický snímek s téměř dokumentární přesností. Antony Hopkins oživil Nixonův život od jeho skromných začátků až po rezignaci v roce 1974, ve stínu aféry Watergate. Hopkins za ztvárnění muže plného cynismu, sobectví a posedlosti k vlastnímu kultu získal nominaci na Oscara i na Zlatý glóbus.

GENE HACKMAN: Absolutní moc (1997)

Film v režii Clinta Eastwooda pojednává o zloději, kterého si zahrál sám Clint. Ten je při jedné ze svých loupeží svědkem vraždy. Tu spáchal opilý prezident Spojených států v domě své milenky, když se pod vlivem alkoholu sexuální hrátky zvrhly v tragické vyústění. Zloděj z tajné místnosti vidí nejen vraždu, ale i následný úklid místa činu prezidentovým týmem.

Zloděj se tak dostává do velkého nebezpečí jako nepohodlný svědek a musí dobře svoji herní partii naplánovat, protože chladnokrevnému prezidentovi jde o vše a jeho tým se před ničím nezastaví. Hackman je pro role záporných silných mužů jako stvořený a byl velice přesvědčivý.

HERRISON FORD: Air Force One (1997)

Film plný terorismu je zaměřený na nebezpečí z ruské strany. Hrstka hrdlořezů se dostane na palubu prezidentského letadla a převezme nad ním vládu. Prezident uprchne v záchranném modulu, tedy tak to na první pohled vypadá. Když záchranná jednotka najde modul, je prázdný. A prezidentovým lidem začíná docházet, že šéf zůstal na palubě, aby se pokusil ochránit svou rodinu a lidi, kteří pro něj pracují. Herec charakterních rolí by určitě v Bílém domě svou roli zvládl i mimo záběry kamer.