Premiérové díly Ulice: Žárlivá scéna jako vystřižená z milostného románu

Premiérové díly Ulice: Žárlivá scéna jako vystřižená z milostného románu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na Dianu, matku Jany, praskla skutečnost, že Janin otec není žádný bejrútský hudebník, ale obyčejný chlápek z Chomutova. Její image, na které si Diana vždy tak zakládala, a kterou ukazovala celému světu, se rozpadá. Nejraději by chodila kanály a už se nikdy na veřejnosti neukázala, a tak se alespoň rozhodla schovat se u své dcery, než se tato veřejná bouřka přežene. Že jí tam ale čeká velké překvapení, to netušila. A že se mají i ostatní v jejím okolí na co těšit, to netušil už vůbec nikdo.

Nečekané společné setkání Janiných rodičů a jejich neplánovaný noční sedánek 

Jana (Sára Affašová) je spokojená, že má oba rodiče pohromadě. Společná večeře, láhev dobrého víno a začíná se vzpomínat. Otec Jany líčí své dceři, jak byla a je její matka krásná. Diana (herečka Barbora Seidlová) vyhrála Miss Sever a chlapi si ji vylepovali do skříněk v práci. Všichni pánové po ní tenkrát toužili. Nabídla se tedy otázka, proč si vybrala právě jeho? Ona opětovala Pečenkovy pochvaly. Jana se později s rodiči loučí a jim tedy zůstává volný prostor pro další a hlubší konverzaci. Diana se nahlas zamyslí, jaké by to bylo, kdyby mu o společném dítěti řekla již tenkrát. V Pečenkovi otázka očividně vzbudí zájem a Dianě odpoví, že by to určitě bylo celé jinak, a že věří, že by spolu zůstali. Diana se rozpovídá o Janině dětství a Vláďa zapomene na skutečnost, že by se měl vrátit domů za svou rodinou. Stráví s Dianou celou noc.  

Diana (herečka Barbora Seidlová) vyhrála Miss Sever a chlapi si ji vylepovali do skříněk v práci.

Ráno vtrhne do bytu Pečenkova žena Marta a shání manžela. Proleze pokoje a zjistí, že tam není. Napětí mezi oběma ženami vyvrcholí, když Marta Dianě pohrozí, ať nechá jejího manžela na pokoji. To ale nebude to jediné, co Marta vymyslí a udělá. K žárlení má trochu oprávněný důvod, prošla si a překonala už jednu manželovo nevěru. Nakonec si ale nechá všechno, s velkým přispěním Jany, vysvětlit.

Nevypadá to ale, že to byla Dianina a Pečenkova poslední konverzace, a nejen konverzace. Jak se říká, ženy mají na tyto věci šestý smysl. A tak jako je Marta ostražitá, je Diana rozverná, i když dceři i Martě slíbila, že se Vládi ani nedotkne. To se teprve uvidí…

Zdroj: