Soňa Norisová bude opět nahánět padouchy po šumavských hvozdech: Chystá se 4. série seriálu Policie Modrava

Soňa Norisová bude opět nahánět padouchy po šumavských hvozdech: Chystá se 4. série seriálu Policie Modrava
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Televizní seriál Policie Modrava patří k tomu nejlepšímu, co se TV Nova podařilo vytvořit. 9. října 2011 byla premiéra pilotního dílu. Na následující epizody si však diváci museli počkat až do 1. března 2015, kdy se objevil první příběh z patnáctidílné 1. série tohoto českého krimi seriálu.

Divácky úspěšná podívaná pokračovala v roce 2017 osmidílnou 2. sérií a v roce 2019 na obrazovku přišlo dalších 8 dílů 3. série. Nedávno bylo oznámeno, že už se rozbíhají práce na další sérii. Na obrazovkách by se 4. série měla objevit příští rok na podzim.

Už od první epizody se diváci mohli setkávat se Soňou Norisovou, Jaroslavem Satoranským a Filipem Tomsou. Seriál získal nominaci na Českého lva 2016 jako Nejlepší dramatický televizní seriál.

V centru dění je kriminalistka Jana Vinická, která tak trochu utekla z osobních problémů tím, že vzala místo vedoucí místního policejního oddělení v Kašperských Horách na Šumavě. Jako žena – šéfová to nemá v mužském kolektivu jednoduché. V každé epizodě pohledná policistka rozplétá další kriminální případ z malebného šumavského prostředí.

Autorem seriálu je režisér a scénárista Jaroslav Soukup. Ten s nápadem na seriál přišel už v roce 2007. O rok později se začal natáčet pilotní díl. Seriál ale nenásledoval, protože Nova z finančních důvodů od projektu ustoupila. Projekt se vedení zdál moc finančně náročný. Šlo o natáčení exteriérů i interiérů 180 km daleko od Prahy. Nova navrhovala levnější lokaci v Brdech u Prahy, to ale režisér odmítl.

Seriál našel své diváky z řad starší generace, protože pro mladé lidi s největší pravděpodobností není dost akční. Rozhodně jde o příjemnou změnu neokoukaných tváří a nádherných šumavských panoramat. To vše s příjemným hudebním doprovodem.

Zajímavosti:

V seriálu si zahráli kromě profesionálních herců i místní ochotníci a hasiči.

Každý díl měl sledovanost přes 2 miliony diváků.

Výběr lokalit pro natáčení byl na doporučení známého odborníka na Šumavu, Emila Kintzla. Nejvíce se natáčelo v obcích Srní, Horská Kvilda, Kvilda, Modrava, Kašperské hory, ale i v Klatovech, Sušici, Hartmanicích, ve Filipově Huti a na řadě dalších míst.

Ve třech sériích si zahrálo 248 herců.

Zdroj: