Poklidný odchod britské herečky Diany Rigg

Poklidný odchod britské herečky Diany Rigg
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve čtvrtek 10.9. zemřela ve věku 82 let britská herečka Diana Rigg (1938). Tuto dámu si všichni budeme pamatovat jako Olennu Tyrellovou, která ve „Hře o trůny“ otrávila mladého tyranského krále, což ji vyneslo novou generaci fanoušků.

Konec života v rodinném kruhu

Rigg zemřela pokojně doma, obklopená rodinou. Herečce byla v březnu diagnostikovaná rakovina, a tak si poslední měsíce života užila v rodinném kruhu v dobré náladě a smířená se svým osudem.

Významné role

Tato dáma se proslavila rolí špionky Emmy Peel v britském seriálu „Mstitelé“, který měl 51 dílů a vznikal v letech 1965 až 1968.

Byla také jednou z okouzlujících dívek Jamese Bonda ve filmu „V tajné službě Jejího Veličenstva“ (1969). Tato bondovka byla šestou v pořadí a Sean Connery roli nechtěl, tak zaskočil australský herec George Lazenby. Všeobecně se o této bondovce moc nemluví, ale byl to druhý nejvýdělečnější snímek roku, hned za Butch Cassidy a Sundance Kid. Bondovka vydělala na tehdejší dobu královských 87 milionů, což bylo víc, než vydělaly tři bondovky s Moorem. George Lazenby ale nabídku na další díl odmítl.

V posledních letech si Diana Rigg užívala natáčení v týmu mladých lidí v roli Lady Olennu v seriálu „GOT“ a určitě se s hereckou dráhou rozloučila ve velkém stylu.

Život herečky

Herečka, která strávila dětství v Indii, se po návratu do Británie zapsala na Královskou akademii dramatu a umění a po studiích se stala členkou Royal Shakespeare Company. Pro svou příjemnou a vstřícnou povahu a nezdolný smysl pro humor byla oblíbená v divadle i v prostředí televize.