COVID-19: Zpěvačka Pink promluvila o svých a synových příznacích a věnovala milion dolarů na boj proti této nemoci

COVID-19: Zpěvačka Pink promluvila o svých a synových příznacích a věnovala milion dolarů na boj proti této nemoci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zpovědi veřejně známých osobností o jejich zkušenostech s nemocí COVID-19 mají vždy velký informační potenciál. Dokážou upoutat pozornost lidí, kteří jinak nejsou ochotní brát na vědomí riziko, které tato nemoc, původně přirovnávaná k lehké chřipce, přináší.

Rozhovor se zpěvačkou v době nemoci přímo z domova prostřednictvím web kamery

Nejinak tomu bylo i v případě Pink (40), americké popové zpěvačky, která neváhala a vypustila do světa své osobní prožitky s touto zákeřnou nemocí, která postihla ji osobně, a ještě v horší míře jejího mladšího potomka, syna Jamesona (3).

Jak sama zpěvačka uvedla, i ona byla zaskočená skutečností, že navzdory všeobecně šířeným informacím o odolnosti dětí a hrozícím nebezpečím hlavně pro starší generaci lidí, její syn prožíval nemoc velice těžce a ona sama zažila nepopsatelně těžké chvíle, kdy sama bojovala s příznaky nemoci (ještě umocněné jejím astmatem, které ji provází od dětství). Velice ji trápilo, že nemohla synovi žádným způsobem obtíže zmírnit.

Aktivní přístup v boji proti COVID-19

Pink se po úspěšném překonání nemoci zapojila do boje proti COVID-19 pro ni jediným možným způsobem, věnovala milion dolarů na boj proti této zatím nedostatečně prozkoumané nebezpečné nemoci.

Apel na přístup k nemoci ze strany americké vlády

Zpěvačka zároveň spustila debatu o dalším aspektu boje proti této nemoci, a to je všeobecný nedostatek potřebných testů.

Pink byla často ze strany veřejnosti kritizovaná za zneužití své popularity k rychlému přístupu k testům, ale její ospravedlnění, že jako matka dvou dětí prostě nemohla tuto možnost nevyužít, je pochopitelné.

Pink se připojila k ostatním celebritám prosazujících rozšíření dostupnosti testů pro širokou veřejnost a to bezplatně. Vidí to jako možnost, jak omezit masivní rozšíření této nemoci, které je po celém světě stále velice aktuální a je nemožné odhadnout, jak se bude situace v blízké budoucnosti vyvíjet.

Zdroj článku:
  • Autorský text