Pět povedených seriálů o hodných čarodějnicích

Pět povedených seriálů o hodných čarodějnicích
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Za poslední roky se televizní seriály začaly technickým zpracováním blížit kvalitě filmů, zlepšily své produkční techniky, vymanily se z vlivu špatných scénářů a více se začaly věnovat zajímavým a divácky atraktivním tématům, jako je například okultismus a magie.

Do seriálu přišlo více upírů, vlkodlaků, příšerek, démonů, temných sil a také čarodějnic.

Pojďme se podívat, jak to s čarodějnicemi v seriálech vypadalo.

1. Bewitched (1964-1972)

Seriál je jedním z průkopníků čarodějnických děl. Vyšel z TV skupiny ABC.

Darrin (Dick York) a jeho manželka Samantha (Elizabeth Montgomery) jsou pohodový pár až na tu drobnost, že Samantha je čarodějnice, a i když svému manželovi slíbila, že tento netradiční koníček nebude praktikovat, někdy se prostě neudrží a trošku zlobí.

Její manžel se ze všech sil snaží schopnosti své ženy skrýt a vzniká tak celá řada komických situací. A chudák Darrin ještě netuší, že manželčiny schopnosti zdědila i jejich dcera.

Jen škoda, že si na tento odpočinkový seriál nevzpomene některá naše televizní stanice.

2. Sabrina – mladá čarodějnice (1996-2003)

V polovině devadesátek seriálové trendy naznačovaly, že je potřeba seriálovou tvorbu nasměrovat k mladým lidem a přidat hororové prvky, mezi které patří i okultismus.

Z tohoto období pochází právě příběh o Sabrině, šestnáctileté dívce, která chodí na střední školu. Seriál byl inspirovaný komiksem z roku 1962. V hlavní roli se ukázala Melissa Joan Hart. Společnost ji ve všech epizodách dělaly dvě tety a černá kočka.

Během třetí řady seriálu se Melissa nechala nafotit nahá pro časopis Maxim, čímž seriál hodně zpopularizovala.

3. Čarodějky (1998-2003)

Ve stejném období vznikal i tento seriál. Diváky si našel hlavně mezi dospívajícími děvčaty. Jde o příběh sester, které objeví své zvláštní schopnosti.

Na začátku bylo hlavní herecké obsazení: Shannen Doherty, Holly Marie Combs a Alyssa Milano.

Stejně jako v jiném seriálu, i zde Doherty brzy vynikala tím, že si znepřátelila celý filmový štáb a díky hvězdnému chování a nespolehlivosti při práci nechali tvůrci její postavu ve třetí sérii zemřít. Na její místo nastoupila Rose McGowan, jako nalezená nevlastní sestra.

Seriál byl vysílaný v 55 zemích a je považovaný za nejsledovanější seriál, kde jsou v hlavních rolích samé ženy.

4. Bylo, nebylo (2011-2018)

Jeden z novějších seriálů, kde už se technické zpracování a rozpočet promítají v zajímavosti celého projektu.

Seriál zajímavě kombinuje pohádkový a reálný svět a vytváří napínavé dějové zápletky, které ocení děti i dospělí diváci a jako oddechovka určitě nezklame.

V popředí září Jennifer Morrison, známá ze seriálů „Dr. House“ a „Jak jsem poznal vaši matku“.

5. Čarodějky z East End (2013-2014)

Seriál se i přes dobrou kritiku bohužel uzavřel po dvou sezónách. Námět seriálu pochází ze stejnojmenného románu M. de la Cruz a hlavní role obsadily půvabná Julia Ormond, Mädchen Amick, Jenna Dewan a Radel Boston.

Ve středu příběhu je čarodějka, její dvě dcery, které vyrostly, aniž by o svých schopnostech věděly. Na obě dívky je uvalená kletba. Mají zemřít ve věku třiceti let a to proto, aby se vzápětí znovu narodily. Do města přijíždí sestra čarodějnice, aby ji i obě její dcery varovala před blížícím se nebezpečím.