Pět minut od smrti. Demi Lovato v novém dokumentu promluvila o předávkování

Pět minut od smrti. Demi Lovato v novém dokumentu promluvila o předávkování
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dokumentární série nese příznačný název Dancing with the Devil. Zpěvačka odhalí nejenom ďábla v podobě drogové závislosti, která ji jen zázrakem nepřipravila o život, ale také násilí a zneužití.

Hvězda Disney na kokainu 

Demi bojuje se závislostí celý svůj dospělý život. Podle jejího prvního dokumentu Simply Complicated z roku 2017 tíhla k alkoholu již jako náctiletá, když byla ve škole šikanována a právě večírky, alkohol a drogy jí otevřeli cestu mezi populární vrstevníky. Kokain poprvé vyzkoušela v sedmnácti letech, tedy v době, kdy natáčela pro Disney. O rok později poprvé nastoupila na odvykačku, následně se k návykovým látkám vrátila, a to se opakovalo hned několikrát. Byla jí diagnostikována porucha příjmu potravy, bipolární porucha a schizofrenie. 

Po vzoru otce 

Když měla poprvé zkusit tvrdé drogy, nedbala varování matky, že to může poškodit její srdce. Její rodina měla s drogovou závislostí zkušenosti. V dokumentu popisuje, že její otec Patrick si vybral užívání drog nad rodinným životem a ona chtěla zjistit, co je na tom tak přitažlivé. Zemřel v roce 2013 po dlouhém boji s rakovinou. V dokumentu přiznává, že nezná přesný den jeho úmrtí, objevili ho až po více než týdnu. 

Šest let střízlivá

Sama zpěvačka po svých zkušenostech tvrdí, že aby se závislý skutečně dokázal vyléčit musí to být jeho rozhodnutí, teprve když je on sám připraven. Toto její rozhodnutí přišlo na jaře 2012, kdy se napila naposledy. Následujících šest let se naprosto stranila alkoholu a mohla se vyskytovat pouze ve společnosti střízlivých lidí. V březnu 2018 oficiálně oslavila šest let bez návykových látek, o několik měsíců později vydala singl Sober, ve kterém hovoří o návratu k alkoholu, se vzkazem „moje pravda“.

Předávkování

24. července 2018 celý svět obletěla zpráva, že se Demi Lovato předávkovala. Skutečnost pravděpodobně byla daleko horší, než většina lidí tušila. Když ji ráno našli v jejím domě, byla v bezvědomí, utrpěla tři mozkové mrtvice a infarkt a po zásahu lékařů jí přisuzovali pět, maximálně deset minut života. Jako zázrakem se uzdravila, nadále si ale s sebou nese trvalé následky v podobě černých skvrn v jejím vidění, kvůli kterým nemůže řídit a také některé každodenní činnosti jí dělají problém. 

Ve čtyřdílné sérii Dancing With the Devil, kterou již nyní naleznete na jejím oficiálním YouTube kanále, také promluvila o tom, že dealer, který jí podal směs pervizinu, extáze, marihuany, kokainu a dalších neznámých látek, jí té noci bezvládnou zneužil. I po této zkušenosti jej ale znovu kontaktovala a po návratu z nemocnice se ještě jedinkrát k drogám vrátila. Nyní je ale přesvědčena o svém vyléčení a své zkušenosti s drogami se takto rozhodla sdílet s veřejností.