Peče celá země: Jak se rozvíjí top 5 soutěžících po skončení soutěže?

Peče celá země: Jak se rozvíjí top 5 soutěžících po skončení soutěže?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Přesně před rokem se natáčela soutěž Peče celá země 2, přesněji od května do června 2021. Tedy ve stejném období, v jakém nyní vrcholí vysílání této soutěže. Podívejte se, jak se 5 soutěžících žen, které došly až do 8. kola, se svým pečením posunuly.

Jana Pokorná

Původně zootechnička, která se starala o zvířata na rodinné farmě, si v lednu 2022 zařídila živnostenské oprávnění. Zároveň představila stránky a logo Nejsem bábovka, kde si můžete koupit originální zástěry nebo tašku. Také začala péct pro kavárnu Vzpomínka v Třebíči, kde její dezerty bývají k dostání od středy do neděle. Jejich provedení podle posledních módních trendů láká už napohled.

Lucie Dvořáková

Dala výpověď v práci a doma si začala budovat cukrářskou výrobu, což na Instagramu Dort jak víno oznámila v dubnu. Svoje zakázkové pečení má v plánu naplno rozjet v červnu 2022. Jak už samotný název napovídá, Lucie se nejvíc zaměřuje na dorty. Samozřejmě si poradí i se zákusky, jako jsou makronky, Millefeuille, tartaletky nebo profiterolky.   

Markéta Tomášková

Maminka od velké rodiny s pěti dětmi a manželem byla v době natáčení pořadu na dlouhé mateřské, předtím pracovala jako učitelka češtiny na střední škole. Díky své další vášni, lásce k pěstování, vypomáhá na farmě své kamarádky. Podle jejího účtu na Instagramu se pečení nevěnuje profesionálněji jako některé její kolegyně, ale tvoří hlavně pro své blízké.

Martina Kynstlerová

V době soutěže byla na mateřské, po které se vrátila zpátky do své původní práce jako administrativní pracovnice na Úřadě práce. A návrat to byl v září 2021 stylový, kolegyním přinesla dezert z odpalovaného těsta s kyselou mučenkou, kokosovým cukrem, hořkou čokoládou a slaným karamelem. Přestože sní o vlastní cukrárně s venkovním posezením, zatím peče jen doma.

Veronika Křížová

Sice vypadla v 8. kole, ale od konce pořadu se hodně posunula. Po 19 letech odešla ze své administrativní pozice na Krajském úřadě a začala péct zákusky do cukrárny a bistra své kamarádky. Tu najdete v Litoměřicích pod názvem Nejen cukrárna Leonardo. Od února 2022 je tak Veronika Křížová v plném pečícím zápřahu a kromě dortů vytváří nejrůznější zákusky. K jejím nejoblíbenějším patří mini Pavlovy a svěží chutě exotického ovoce.