Pavel Novotný z Ulice: V seriálu vrhá blesky jako Radek Mastný, v soukromí rád tvoří a modeluje

Pavel Novotný z Ulice: V seriálu vrhá blesky jako Radek Mastný, v soukromí rád tvoří a modeluje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pavel Novotný působí v seriálu Ulice vlastně od jeho úplného začátku. Coby charismatický úřednický šiml s vysokými ambicemi a nekalými praktikami to dotáhl opravdu vysoko. A někteří diváci ho za Radka Mastného vlastně mají rádi.

Nebylo by seriálů bez pořádných záporáků, jakým je třeba veřejný činitel Radek Mastný v Ulici. Dalším postavám škodí a pije krev již patnáct let. Když už by se zdálo, že boží mlýny domlely, postava Mastného znovu ožívá a chytá druhou mízu. Tak jako má Radek Mastný své příznivce, má i odpůrce. Za svou roli Mastného sklidil Pavel Novotný na live streamu upřímný komentář: „Vy jste milej, ne jako ten kretén.” Vyjádřil se komentující o jeho postavě v Ulici. 

„Vy jste milej, ne jako ten kretén.”

Pavel Novotný je opravdu milý člověk. A je to chlap jako hora. Avšak jeho priority se postupem let změnily. Zatímco před deseti lety formoval svou postavu v posilovně proto, aby dobře vypadal a měl ze sebe dobrý pocit, a že mu to nepřinášelo mnoho radosti, dnes je naopak o pár desítek kilo lehčí, protože se dal na správnou životosprávu a dbá na své zdraví. Důvodem byly i jeho zdravotní problémy. Jak sám řekl: „Když vám něco je, tak musíte. Začal jsem trpět bolestmi kolen, podstoupil jsem několik operací, které nevedly k cíli a bolesti neodezněly. Tak jsem zhubl 30 kilo tím, že jsem najel na zdravý životní styl.” Dalších deset shodil v nemocnici, kde musel podstoupit operaci kvůli ledvinovým kamenům. Pár kilo se mu již od té doby vrátilo, ale jak můžete sami vidět v Ulici, kondici a zdravý životní styl si drží dál. A pro dámy jistě nic ze svého šarmu neztratil. 

Co byste do Pavla Novotného jistě neřekli, je jeho záliba ve výtvarnu. Věnuje se keramice, řezbářství, malování. Dokonce měl již i vlastní výstavu keramiky a grafiky. V rozhovoru pro talk show Tandem Jana Rosáka prozradil, co ho na tom nejvíce láká. „No, ta keramika vede. Já hrozně rád dělám cokoliv, co se týká výtvarna, hrozně rád, mě to hrozně baví. Ne, že bych v něčem byl nějakým způsobem vzdělán nebo že bych byl práv to dělat, to nejsem. Ale hrozně mě to baví a té keramice se věnuju opravdu celé ty roky, co jsem v Pardubicích, protože jsem velmi záhy potkal dnes už velmi dobrého kamaráda keramika Míru Chaloupku, pardubického vynikajícího výtvarníka. A on mně poskytl tu možnost chodit k němu do ateliéru a trošku se přiučit. Je to taky mimochodem vynikající terapie, ta keramika, že se člověk odreaguje a hlavně, co si uděláte, nikdo vám do toho nekecá. Žádnej režisér za váma nestojí.”

Zdroj: 

  1. https://regiony.rozhlas.cz
  2. https://novaplus.nova.cz