Páteční Prostřeno u Petra: Diváci se na fóru dohodli, že budou dávat Petrovi 10 bodů, protože je frajer

Páteční Prostřeno u Petra: Diváci se na fóru dohodli, že budou dávat Petrovi 10 bodů, protože je frajer
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Petr je určitě sympatický, vaří asi jídlo, které je poživatelné, ale rozhodně jeho výkon nebyl nijak oslnivý. Samozřejmě, že v poslední době v soutěži není moc silná konkurence a s tím, jak samotní soutěžící taktizují, nevyhrávají často lidé, kteří předvedou v kuchyni to nejlepší.

Petr má zajímavé bydlení, pracuje jako pořadatel koncertů a provozní hudebního klubu. Přestože je Petr líný a jeho oblíbeným jídlem je kuře, do menu ho nezahrnul.

Jako předkrm zvolil jídlo, které mají rádi Italové. U nás tak úplně neboduje. Jde o meloun a prosciutto. Petr měl asi v plánu zabalit do masa žlutý a červený meloun. Ani ten žlutý meloun nebyl úplně ten typ jasně žlutého melounu, který se k přípravě používá. Naštěstí Petrovi ten jeden balíček masa stačil pouze na žlutý meloun a nepatlal to s červeným. Ten tedy nakrájel na kostky a zalil šumivým vínem. Nějak zapomněl, že by měl z melounu odstranit semínka.

Brokolicový krém byla rozmixovaná zeleninová polévka s brokolicí. Krutony byly trošku spálené.

Jako hlavní chod si Petr vybral vepřovou panenku, žampionovou omáčku a šťouchané brambory. Panenka je snadná na přípravu, většinou ji mají všichni rádi. Rozkrájet panenku na tenké plátky je poněkud nešťastné řešení. Příprava na kontaktním grilu ani Petrovi neumožnila přípravu snadno hlídat. Maso tak bylo suché. Kdyby si udělal válečky, obalil je ve slanině a zprudka je udělal na pánvi a potom nechal chvilku odpočinout v teplé troubě, rozdíl by hosté poznali.

hlavní chod, zdroj FTV Prima

Sladká tečka na závěr byl štrůdl z kupovaného těsta a z hrušek, ozdobený smetanou ve spreji.

Nic z menu nevyžadovalo schopnost umět vařit.

Hosté kritizovali hlavně panenku, kterou podle nich zabil. Petr si vyvařil 26 bodů. Peníze z výhry si rozdělil Zdeněk a úterní Karel.

Co na to diváci

Petr byl prostě podle diváků sympaťák. Jen hrstka lidí si dovolila připomenout, že nic nepředvedl. Není jasné, na jaké Prostřeno lidé vlastně koukali, že si nevšimli špatně založených příborů, nevhodného předkrmu, spálených krutonů, vyschlé panenky, nevzhledného servírování, kupovaného těsta na štrůdl, šlehačky ve spreji.

A co uvidíme příští týden?

V příštím týdnu to bude ryze dámská jízda. Slovo focaccia bude oříškem už jen na papíře, na jídelníčku se ocitnou šneci a dojde i na slzičky. Bude se debatovat i o zdravé stravě. Ocení ženy neslané, ale zdravé jídlo?

 

Zdroje článku: