Parfém: Příběh vraha: Kde vznikl most Pont au Change a který herec měl roli jistou

Parfém: Příběh vraha: Kde vznikl most Pont au Change a který herec měl roli jistou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh filmu vás zavede do Paříže roku 1738. Tam žije jeden neobyčejný muž jménem Jean-Baptiste Grenouille, který má velmi zvláštní schopnost. Jeho čich je natolik vyvinutý, že dokáže rozpoznat kdejakou vůni a pach.

Seznámí se s parfumeristou Baldinim, který ho naučí, jak uchovat vůni. V hlavě Jeana-Baptiste Grenouilla se tvoří děsivý plán.

Jak si film vedl v kinech?

Snímek se se svým rozpočtem (50 milionů euro) zařadil mezi nejdražší německé filmy. Jeho mezinárodní výdělek činil 100 milionů eur (nejvíce diváků bylo v Německu). Pouhá tři kina v USA vydělala 37 milionů dolarů. Ačkoliv by se zdálo, že výdělek pro distributora Paramount byl obrovský, není tomu tak, činil pouze 1,8 milionů euro.

A tak se obsazují herci

Herec Alan Rickman byl jasnou volbou režiséra Toma Tykwera pro roli Richisa. Těžkou úlohu však tvůrci filmu měli při výběru herečky pro roli Laury, Richisovy dcery. Strávili hodiny nad prohlížením stovek konkurzových záznamů, aby našli vhodnou herečku. Roli nakonec získala Rachel Hurd-Wood.

Kostýmy vznikaly ve slavném krejčovství v Bukurešti

Kostyméři to při tvorbě kostýmů pro historické filmy nemají vůbec jednoduché. To sám poznal kostýmový výtvarník Pierre-Yves Gayraud, který strávil 15 týdnů studiem tehdejší dobové módy. Pod jeho dohledem vzniklo 1 400 kostýmů. Aby kostýmy vypadaly reálně a získaly tak nádech tehdejší doby a patiny, herci v nich museli několik dnů spát a nosit je nepřetržitě.

I Česká republika byla součástí filmu

Film se natáčel také v Praze, kde tvůrci filmu nechali postavit třináctimetrovou repliku mostu Pont au Change, právě tam se odehrává velká část příběhu.

Film, který rozhodně stojí za zhlédnutí vysílá 31.10. televize ČT2 ve 21.35 hodin.