Ordinace v růžové zahradě 2: Prezident v roli kotelníka aneb kdo z českých osobností zářil v oblíbeném seriálu

Ordinace v růžové zahradě 2: Prezident v roli kotelníka aneb kdo z českých osobností zářil v oblíbeném seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ordinace je seriálový fenomén, který po 13 letech na televizní obrazovce končí. V každé epizodě se objeví několik desítek herců a komparzistů. Pojďme se nyní podívat na slavné osobnosti, které si v Ordinaci zahrály sami sebe.

Seriál Ordinace v Růžové zahradě 2 navazuje na původní seriál televize Nova Ordinace v Růžové zahradě, který byl vysílán od roku 2005 do 2008. Úspěšnost tohoto projektu, který popisoval osudy lékařů a pacientů gynekologické kliniky, pediatrie a nemocnice, zapříčinila vznik volného pokračování, tedy Ordinace v Růžové zahradě 2. To se začalo věnovat více prostředí nemocnice, některé postavy z původního seriálu zůstaly, s novým prostředím však přibylo mnoho nových. My se nyní podáváme na takzvané hostující hvězdy, které si v Ordinaci zahrály samy sebe.

Sportovci a zpěváci na scéně

V roce 2013 se v Ordinaci v Růžové zahradě objevil i desetibojař Roman Šebrle, který si zahrál sám sebe jako pacienta, který kvůli novinářům skrývá svou pravou identitu. Opravdová sportovní hvězda však překvapila diváky Ordinace v roce 2018. Nejúspěšnější současná česká tenistka Petra Kvitová si v seriálu zahrála samu sebe, a to dokonce přímo na kurtu. Diváci tak mohli obdivovat její herecké umění, ale i to tenisové.

Do „Růžovky“ se v roce 2015 podívala i Marta Jandová, která si samu sebe zahrála ve dvou epizodách.

Lékařské kapacity v Ordinaci

V každé dobré ordinaci nesmí chybět řádné lékařské kapacity. Již v roce 2011 se v Růžové zahradě objevil známý český plastický chirurg Roman Kufa. O devět let později si v seriálu zahrál i nejznámější český kardiochirurg Jan Pirk, který v rámci své role dokonce operoval.

Perličky na závěr

Ve speciálním silvestrovském dílu Ordinace si zahrál dokonce sám Václav Havel. Ačkoliv jeho role byla bezejmenná, víme pouze, že se jednalo o zaměstnance nemocnice, který pracuje v kotelně a je disidentem. Ačkoliv si tedy Václav Havel nezahrál přímo sám sebe, postava s ním měla mnoho společného a byla by škoda ji zde nezmínit.

Za nejbizardnější můžeme považovat hostování herce Jana Čenského. V září roku 2010 se stal Jan Čenský právoplatným členem ansámblu herců z Ordinace, a to díky své roli primáře Suchého. Jenže o několik měsíců dříve si v epizodní roličce střihl sám sebe. Takže i on na tento seznam právoplatně patří.