Ordinace v růžové zahradě 2 (1047): Nezvaný host nakonec přece jen od Aleny pozvání dostane, zůstane jen na pár dní?

Ordinace v růžové zahradě 2 (1047): Nezvaný host nakonec přece jen od Aleny pozvání dostane, zůstane jen na pár dní?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V Kamenici plyne život poklidným tempem a nové posily nemocnice se začínají zabydlovat v práci i v nových domovech. Jen vrchní sestra Kalinová si nějak nemůže zvyknout a začíná zpochybňovat své schopnosti vést oddělení.

Alena má doma stále nezvaného hosta a i přesto, že je hodně nepříjemnou paní domácí, medik Ondra (Jiří Böhm) je stále slušný a usměvavý. V práci je k Aleně přidělený na ambulanci, ale ona ho školit nechce a trochu ho šikanuje. To vede k tomu, že ji připomene pusu z baru, na kterou chce ona zapomenout.

Jiskření jim překazí Aleniny rodinné problémy, protože čerstvá vdova si nevšimla, že není doma sama, komu Čestmír chybí. Ondra se chopí příležitosti a zkusí se spřátelit s Čestmírovým synem. A ono to funguje a Alena si konečně všimne, že je to fajn chlap a na pár dnů mu prodlouží podnájem, než si něco najde. A bude si vůbec něco hledat?

Opuštěný Švarc vezme na podnájem Broučka (Roman Štabrňák), protože ten počítal s bydlením na ubytovně, které Květa samozřejmě nezamluvila. Ze smutku ho vytrhne příjezd Františky, která si s novým přítelem Květy nerozumí, a tak uteče za Broučkem. Ten má alespoň příležitost se s Květou vidět, když si pro Františku přijede. Její rozhodnutí zůstat v Německu nezmění.

Sestra Eva Kalinová se snaží zavést nový systém práce, a to se sestřičkám vůbec nelíbí. S Ludvou tak začínají organizovat odboj. Trošku svou šéfovou vytrestají a ta to schytá od primáře.

Nejzajímavější linkou se začíná stávat příchod nejen medika Ondry, ale i dvou mladých mediček, které dostal na starost doktor Jáchym Kalina. Zatímco jedna slečna je šedá myška (Dominiku Vaňkovou si zahrála Tereza Těžká), druhá (postava Bianka Kaštánková, kterou hraje Rosálie Malinská) si hodlá pobyt v Kamenici řádně užít a do oka jí padl Jáchym Kalina, který je jejím školitelem. Nakonec se všichni tři nováčci budou muset utkat o jedno trvalé místo, které dostane ten nejlepší z nich, a tak lze předpokládat, že někdo z nich si bude chtít místo zajistit i trošku neférovým způsobem.

Navíc, jak Patricie Pagáčová prozradila, její manželství nebude úplně bez mráčku, což by mohla mít na svědomí jedna z mediček.

Nová série má divákům nabídnout tři nejvýraznější dějové linky. Jednu tvoří právě trojice mladých mediků, další se bude týkat Aleny a přes Ondru se tyto linky budou prolínat. O třetí významnou podívanou se má postarat sestřička Radka, která je čerstvě vdanou paní. Zatím je tajemstvím, jaký osud jí tvůrci připravili a zda se to bude týkat jejího manželství.

 

Zdroj:

  • autorský text