Ohnivá podívaná přerušila na dobu neurčitou natáčení dalšího pokračování Mission: Impossible 7

Ohnivá podívaná přerušila na dobu neurčitou natáčení dalšího pokračování Mission: Impossible 7
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každé natáčení spojené s Mission: Impossible je pro filmový štáb noční můrou, protože Tom Cruise v roli hlavního hrdiny Ethana Hunta riskuje více než je běžné a než se líbí jeho pojišťovacím agentům.

Další komplikace při natáčení

Tentokrát je Tom Cruise ale nevinný a zcela výjimečně se kolosální průšvih netýká jeho osobně.

Dobrou zprávou také je, že nikdo nebyl zraněný. Horší už je, že ve vzduchu visí velké pokuty, které natáčení hodně zkomplikují. Tom Cruise nepůsobí už tak usměvavě, jak se nám většinou prezentuje a jak ho máme rádi.

Připomeňme si, že natáčení už bylo přerušeno kvůli koronaviru a nervozita celého štábu roste. Na „sedmičku“ má hned navázat natáčení „osmičky“ a Tom Cruise má už hlavu plnou plánů na natáčení historicky prvního filmu točeného ve vesmíru a každé zdržení a zbytečné finanční výdaje narušují jeho plány.

Neplánovaný táborák se prodraží

Problém vznikl při natáčení jedné nebezpečné scény, kdy má motocykl vyjet po rampě, následně letět vzduchem a dopadnout na zem. Na přípravách tohoto záběru se pracovalo 6 týdnů a patří mezi nejdražší záběry točené v Anglii.

„Byla to obrovská výzva a za přípravou scény stojí mnoho lidí a také času“, uvádí člen filmového štábu. „Když však konečně přišel velký den, všechno bylo špatně“, dodává.

V plánu bylo, aby kaskadér přistál na obrovských kartonových krabicích, které mají zmírnit náraz. Bohužel vlivem teplého počasí a tření pneumatik se stalo to, že velké množství krabic začalo po dopadu motocyklu hořet.

Dým z incidentu zachvátil celé okolí a kvůli špatné viditelnosti muselo být uzavřeno blízké letiště.

Hasičská služba vyslala 5 hasičských vozů a po uhašení požáru bylo rozhodnuto, že se až do ukončení vyšetřování nesmí v natáčení pokračovat.

Naštěstí se nikdo nezranil

I když se během akrobatického incidentu a následného požáru nikdo nezranil, samotná skutečnost, že k takové události mohlo dojít, bude představovat velké komplikace při natáčení v dané lokalitě a navýšení nákladů na realizaci projektu.

„Tom je velmi frustrovaný“, uvedl člen štábu.