Ohlédnutí za žhavými i žertovnými scénami svůdného tance a striptýzu v hereckém podání

Ohlédnutí za žhavými i žertovnými scénami svůdného tance a striptýzu v hereckém podání
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z komerčního hlediska se film, kde se svlékne známá osobnost, velice úspěšně prodává. A zdaleka nemusí jít o nahotu. Pojďme zavzpomínat na Kim Basinger, Sofii Loren nebo Channinga Tatuma a další hvězdy, jak to před kamerami roztočily.

Asi největší rozruch v minulosti způsobila ve své době Kim Basinger ve filmu 9 a ½ týdne (1986), když jako vážená galeristka potkala tajemného Mickeyho Rourkea a byla ochotná přistoupit na jeho erotické hry. Kim Basinger byla mladá a krásná a Mickey Rourke patřil před svým obdobím boxu, drog a plastických operací k velice pohledným mužům. Film potěšil diváky několika nezapomenutelnými scénami. Do té doby nikdo nenatočil noční vyjídání ledničky s tak silným erotickým nábojem. A samozřejmě ve filmu nechyběl ani striptýzek.

Ale s erotikou už si uměli režiséři pohrát 40 let před tímto snímkem, i když diváky nadchly nebo pobuřovaly mnohem menší náznaky erotiky. Rita Hayworthová v Gildě (1946) vyšla na pódium v dlouhých černých šatech s vysokým rozparkem, odhodila dlouhé rukavičky a náhrdelník a když se přizvaní pánové vrhly na její rozepínání u šatů, bylo vystoupení přerušeno. Přesto scéna s populární zrzkou vyvolala pobouření puritánských Američanů. Sofia Loren se do toho v komedii Včera, dnes a zítra z roku 1963 pořádně opřela. Marcella Mastroanniho hezky pozlobila, když přestala u rozepínání podprsenky. Trochu zapomenutá komedie určitě stojí za zhlédnutí. Sofia Loren byla královnou krásy a byla až neuvěřitelně zábavná.

Modernější erotično předvedla Jennifer Beals jako tanečnice ve filmu Flashdance z roku 1983. Její taneční vystoupení zakončené sprchou vody nenechalo žádného z návštěvníků klubu chladným. U tyče se také pěkně rozvlnila Jamie Lee Curtis v akčním filmu True Lies z roku 1994. Z tmavého kouta ji pozoroval její filmový manžel Arnold Schwarzenegger a nevěřil svým očím.

S devadesátými léty přišlo více odvážných filmů, které se točily kolem striptýzu. Film Showgirls z roku 1995 byl plný pěkných děvčat, která se nestyděla a hlavní roli si zde zahrála Elizabeth Berkley. Film byl kritikou odsouzený jako jeden z nejhorších filmů, ale své diváky si rozhodne našel. Podobně na tom byl i snímek Striptýz ze stejného roku. Demi Moore se na roli poctivě připravila v prostředí profesionálních tanečnic a doma trénovala před manželem Brucem Willisem.

Jednu z nejúchvatnějších podívaných divákům dopřála Salma Hayek ve filmu Od soumraku do úsvitu z roku 1996. Stačil ji k tomu taneční výstup v prádle s hadem kolem krku. Bonusem je potom scéna, kdy si Salma po noze nechává stékat tequilu až k palci, který má v ústech Quentina Tarantina. O režisérovi, který si zde zahrál, je známo, že má zvláštní zálibu v nohách.

A svlékat se v rytmu hudby umí i pánové. Parta nezaměstnaných továrních dělníků si tak v britské komedii Do naha! z roku 1997 byla nucená vydělávat, aby jejich rodiny měly z čeho žít.

Svou sexualitu se nebála ukázat ani Natalie Portman ve filmu Na dotek z roku 2004, který vypráví o složitosti mezilidských vztahů. Herečka zářila ve velice kreativních kostýmech.

A konečně jsme se dostali až k profesionálnímu výkonu Channinga Tatuma, který rozparádil dámské publikum ve filmu Bez kalhot z roku 2012. Tento snímek, který je hlavně pro potěchu dámského publika, nabízí svalnatých fešáků mnohem více a je mezi nimi i Matthew McConaughey. Oba uvedení herci se nemuseli učit nic nového, protože se před začátkem úspěšných hereckých kariér živili i jako striptéři.

A TO NEJLEPŠÍ NA KONEC!

Nikdo už nemůže překonat striptýzovou scénu, kterou předvedl Danny DeVito v jedné malé epizodní roli v seriálu Přátelé.