Odznak Vysočina: Drsná krajina, a ještě drsnější tým kriminalistů na vás čeká v přicházejícím nováckém krimi seriálu

Odznak Vysočina: Drsná krajina, a ještě drsnější tým kriminalistů na vás čeká v přicházejícím nováckém krimi seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už 4. ledna se představí na televizních obrazovkách nový kriminální seriál a s ním přichází noví hrdinové a spletité zločiny. To vše je zasazeno do lůna Vysočiny.

A v čem je seriál originální?

Výběr lokací byl opravdu důkladný a filmaři si dali velkou práci, aby dokázali dokonale sladit charakter postav s místem, kde žijí. A bude se na co dívat.

Další zajímavostí je, že jádro kriminálního týmu tvoří dvě ženy. Jsou to zkušená policistka Dana Skálová (Monika Hilmerová) a její mladší kolegyně Kateřina Vlčková (Simona Zmrzlá). Obsazení vyšetřovacího týmu zpestří problémový drsňák Petr Bach (Martin Hofmann).

Těšit se můžete i na bývalého lékaře Karla Šmída (Michal Suchánek) a policejního zelenáče Vaška Kociána (Patrik Děrgel).

Ústřední dvojice žen je zajímavá tím, že dokonale funguje i přesto, že každá z žen je úplně jiná. Dana Skálová je jako vítr, žije v chaosu, nemá ráda pevná pravidla, nesnáší byrokracii spojenou se svou profesí a nejšťastnější je v terénu. Dar empatie ji umožňuje porozumět lidem, které má ve své okolí. Snadno si poradí v každé zapeklité situaci.

Milena Hilmerová a Simona Zmrzlá, Zdroj: Archiv TV Nova

Její kolegyně Kateřina Vlčková je naopak velice pečlivá, na vše má svůj systém, miluje pevný řád, neustále se vzdělává, zkouší nové metody práce.

Petr Bach je jako vystřižený z kriminálek 80. let. Rád střílí a umí to, práce v terénu je jeho život. Miluje také rychlá auta a akce plné adrenalinu. Ve své práci si vede velmi dobře.

Karel Šmíd je bručoun a samotář. Nebylo tomu tak vždy, ale život mu dal pár kopanců a když potřeboval změnu, dal se k policii. Tam je díky svým lékařským znalostem velmi užitečný.

Vašek Kocián je benjamínkem oddělení a životem zatím proplouvá na růžovém obláčku. Všichni ho mají rádi. Jako chlapec z bohaté rodiny měl vždy cestičku hezky umetenou a je to poprvé, kdy se o sebe musí starat a kdy se také bude muset sám prosadit.

Točilo se hlavně v Ledči nad Sázavou, kde je umístěno fiktivní městečko Veselá.

Obsazování seriálu bylo náročné a skupina herců byla vybrána s velkou pečlivostí tak, aby se všichni dobře doplňovali a dobře zapadli i do prostředí, ve kterém se seriál odehrává.

 

Zdroj: