Večírek s Peterem Sellersem: Oblíbený film Elvise Presleyho, u kterého se budete válet smíchy od začátku do konce

Večírek s Peterem Sellersem: Oblíbený film Elvise Presleyho, u kterého se budete válet smíchy od začátku do konce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Peter Sellers v kultovní komedii „Večírek“ z roku 1968 svým komediálním talentem už nikoho nepřekvapí. Tentokrát nebude nemotorným inspektorem francouzské policie, ale trochu nevšedním indickým hercem jménem Hrundi V. Baksi.

Veselá podívaná

Uctivý, ale naprosto nezkušený indický herec přijíždí do Hollywoodu a je přesvědčený, že jej jeho talent předurčil k tomu, stát se filmovou hvězdou. Jen neví, kde začít. A tak se vloudí na jedno významné natáčení a popularita na sebe nenechá dlouho čekat. Jen je jiná, než měl plachý herec v plánu.

A show může začít

Hereckému zelenáči se podaří odpálit drahou maketu pevnosti v klíčové scéně historického velkofilmu a tím přerušit natáčení. Šéf produkce jej nechá z prostoru natáčení vyhodit a slíbí mu, že se postará o to, aby si v Hollywoodu nikdy nezahrál. Pro jistotu si jeho jméno zapíše.

A tak se shodou okolností jméno dostane na seznam hostů jednoho prominentního večírku hollywoodské smetánky.

Indický smolař na večírku poprvé ochutná alkohol, a to v kombinaci s jeho vrozeným talentem pro způsobování katastrof rozhodně nepřinese nudu. Ač se bezradný, a hlavně bezelstný herec snaží „splynout s davem“, smůla se mu lepí na paty a jedna katastrofa stíhá druhou. Do toho se ještě připlete krásná Francouzka, která už tak nejistého muže ještě více rozruší. Na nekončící sled katastrof je tedy založeno a přepečlivě stanovený program večírku vezme za své. Večírek plný významných hostů se tak mění v nekontrolovatelnou jízdu, která se už nedá zastavit.

Protikladem filmových rolí byl hercův soukromý život

Peter Sellers (1925-1980) je často řazený mezi největší komiky své doby a své herecké nadání zdědil po rodičích. V soukromí měl „Inspektor Clouseau“ úplně jiné starosti než hrdinové jeho rolí.

Bojoval s depresemi a duchovní nejistotou. Často tvrdil, že bez svých filmových postav nemá žádnou identitu. Měl dlouhodobé problémy s alkoholem a drogami, často na hranici života a smrti.

Přežil několik infarktů, ale nakonec ho srdce zradilo.