Oblíbení dětští herci, kterým se ve filmovém světě nepodařilo prorazit. Vzpomínáte na ně? A jak žijí dnes?

Oblíbení dětští herci, kterým se ve filmovém světě nepodařilo prorazit. Vzpomínáte na ně? A jak žijí dnes?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dětské herce mnohdy čeká osud zapomenutých dětských hvězd, pro které zůstane osudovou jen jediná role. Proto s herectvím často končí v nižším věku a věnují se raději jiným zálibám. Jak dnes tedy žijí známí dětští herci, kteří hvězdnou kariéru sice nevybudovali, ale přesto na ně s radostí vzpomínáme?

Žaneta Fuchsová

Žanetu si můžete pamatovat z milovaných rodinných filmů Lucie, postrach ulice, Chobotnice z II. patra nebo Pan Tau. Přestože její herecká kariéra trvala jen 10 let, dětských rolí stihla ztvárnit celou řadu. Poprvé se před kamerou totiž objevila již v pěti letech v pohádce Kočičí princ. Herectví ji bavilo, a tak se rozhodla pro studium na konzervatoři, kam ji ale nevzali kvůli údajnému nedostatku talentu. S tím vůbec nepočítala, a tak neměla připravený žádný záložní plán. Nakonec nastoupila na ekonomickou školu a nyní pracuje jako asistentka režie.

Žofie Tesařová, Tomáš Peč

Představitelé Amálky a Vítka Koudelky z komedie Jak se krotí krokodýli se od svých slavných rolí herectví úplně přestali věnovat. Své soukromí si hlídají, a tak víme jen to, že Tomáš se nyní věnuje extrémnímu lyžování zvanému freeskiing.

Martin Šotola

Martin si zahrál ve velké řadě oblíbených českých klasik, ale svou kariéru ukončil již v patnácti letech rolí ve filmu Záhada hlavolamu. Znát ho můžete například z filmu Bota jménem Melichar, Chobotnice z II. patra nebo ze seriálu Arabela. Jeho největší role však přišla s trilogií Slunce, seno v roli Jirky, syna Škopkové. Dnes je z něj projektový manažer a ředitel společnosti Auto*Mat, která se lidem snaží zpříjemňovat život ve městě.

Milan Šimáček

Zrzavý a kudrnatý herec Milan Šimáček je známý hlavně pro svou roli malého Jana Nerudy v Povídkách malostranských. Vidět jste ho mohli také v seriálu My všichni školou povinní, filmu Copak je to za vojáka… a stejně jako mnoho dalších dětských hvězd i v Chobotnicích z II. patra. Na konzervatoř přijat nebyl, a tak se vyučil automechanikem a dnes se věnuje IT.

Tomáš Holý

Jedna z nejvýraznějších dětských hvězd na české scéně Tomáš Holý se vyznačoval svým talentem a veselou dětskou energií. Zahrál si hned v několika legendárních snímcích, mezi které se řadí například Ať žijí duchové!, Jak dostat tatínka do polepšovny nebo Prázdniny pod psa.

Svou kariéru ukončil v útlém věku a jeho život bohužel v pouhých 21 letech ukončila tragická nehoda.

 

Zdroje: