Oba se snaží pracovat bezbolestně: Bruce Willis a Matthew Perry v komedii Můj soused zabiják

Oba se snaží pracovat bezbolestně: Bruce Willis a Matthew Perry v komedii Můj soused zabiják
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Poklidnou periferii Montrealu utopenou v krásné zeleni naruší přistěhování nového souseda. Jde o sympatického Jimmyho Tadeskiho a přivítat ho přijde Nicholas Oseransky, zvaný Oz. Kriminální komedie z roku 2000 je stále vtipná a dvojice Willis a Perry jsou od dob natáčení výborní přátelé.

Baví nás už 21 let

Snímek nabízí 95 minut nabitých komickými scénami a je to právě ten druh zábavy, kterou v těchto pochmurných dnech potřebujeme.

Utrápený zubař Oz žije s manželkou, kterou nesnáší a která se s ním nerozvede, dokud nesplatí dluhy, které udělal její otec. Rodinnou pohodičku ještě doplňuje tchýně, která je stejně příšerná jako manželka. Navíc manželka by Oze viděla ráda mrtvého, aby inkasovala jeho životní pojistku.

Oz pozná v sousedovi nedávno propuštěného nájemného vraha, který má nevyřízené účty s mafií v Chicagu a je na něj vypsaná odměna. To motivuje manželku Oze (Rosanna Arquette), aby manžela vyštvala do Chicaga udat souseda a vyinkasovat odměnu. A děj se rozvíjí, a jak už to bývá, za vším je žena. Tady je jich hned několik. Jednou z nich je Cynthia (Natasha Henstridge), manželka Jimmyho, do které se zamiluje Oz. A další je Ozova povedená sekretářka Jill (Amanda Peet).

Zajímavosti o filmu a hercích:

  • Bratr herečky Arquette, která si zde zahrála manželku Perryho, si v reálném životě vzal Courtney Cox, filmovou manželku Perryho ze seriálu Přátelé.
  • Ve filmu se v jedné krátké scéně objevily i všechny tři dcery Bruce Willise: Tallulah, Scout a Rummer.
  • Majitelé dvou nemovitostí, kde se natáčelo, dostali za měsíční pronájem od filmařů 50 tisíc dolarů.
  • Matthew Perry dostal za film honorář tři miliony dolarů. Za film Můj soused zabiják 2 si o dva miliony polepšil.
  • Zatímco Můj soused zabiják byl velice úspěšným snímkem, volné pokračování se divákům nelíbilo a film vydělal na tržbách sotva 16 milionů dolarů, což Willise, který film produkoval, moc nepotěšilo.