Vědci zjistili, že člověk stráví hledáním vhodného seriálu či filmu víc než rok života. Netflix ale přichází s řešením

Vědci zjistili, že člověk stráví hledáním vhodného seriálu či filmu víc než rok života. Netflix ale přichází s řešením
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vybírání vhodného filmu na večer může občas být pořádná otrava. Právě to ale Netflix svou novou funkcí vyřešil. Na chytrých televizích bude nyní dostupná po celém světě a sama vám vybere na co se dívat. Celý proces tak bude mnohem rychlejší a zábavnější.

Jak nejspíš víte, Netflix se v dnešní době stává světovou jedničkou mezi streamovacími službami. Jeho rozmanitý výběr filmů a seriálů využívá už 208 uživatelů po 190 zemích světa. 

Nabízí velký výběr jazyků i žánrů, a tak si na něm každý najde to své. Nyní dokonce i s novou funkcí v televizní aplikaci!

Jak funkce vznikla?

Zjistilo se, že průměrný člověk stráví zhruba 1,3 roku svého života hledáním toho, na co se bude dívat. Proto se Netflix rozhodl tuto práci divákům usnadnit a nějaký ten drahocenný čas jim ušetřit.

Čtěte také: Jakou televizi vybrat a neudělat chybu?

„Někdy se vám prostě nechce nic řešit. Třeba v pátek večer po těžkém dni v práci. Lednička je plná dobrot, ale vy jste bez nápadu. Nebo si chcete něco pustit s dětmi, ale ne a ne se dohodnout, co by to mělo být. Známe to všichni.” popisuje Cameron Johnson, ředitel pro inovace produktů Netflix. „Proto jsme vymysleli funkci „Něco přehrát“, která se výborně hodí vždycky, když si chcete jenom udělat pohodlí a dívat se,” dodává. 

Jak to funguje?

Funkce „Něco přehrát“ divákovi doporučí obsah, který by se mu mohl líbit na základě toho, co v minulosti sledoval. Měla by být dostupná na všech chytrých televizích, keré jsou připojeny k internetu.

Přístupná je hned na několika místech televizní aplikace:

  • Pod názvem uživatelského profilu v titulním seznamu profilů
  • Na desátém řádku domovské stránky v Netflixu
  • V menu vlevo na obrazovce

Po výběru tlačítka „Něco přehrát“ se automaticky spustí vybraný titul.

Můžete navíc kliknout i na tlačítko „Přehrát něco jiného“, což spustí jednu z následujících možností:

  • Spustí se úplně nový seriál nebo film.
  • Spustí se seriál nebo film, který máte rozkoukaný.
  • Spustí se seriál nebo film z vašeho uživatelského seznamu.
  • Spustí se seriál nebo film, který jste dříve nedokoukali a možná se k němu chce vrátit.

Nejenže vám nová funkce ušetří spoustu času, ale také vám nabídne i nové a zajímavé tituly, které by vás za normálních okolností ani nenapadlo si pustit. Místo dlouhého vybírání, si tedy můžete užít bezstarostné sledování nových nebo nedokoukaných filmů či seriálů.